WhatsApp introduce o nouă funcție pentru grupurile mari

15.11.2023
WhatsApp introduce o nouă funcție pentru grupurile mari

WhatsApp a lansat recent o nouă funcție de chat vocal, concepută pentru a facilita conversațiile în grupuri mari. Conform companiei, noua funcție va fi disponibilă în curând pentru grupuri de la 33 la 128 de participanți de pe dispozitivele iOS și Android.

Noua funcție de chat vocal de la WhatsApp le permite utilizatorilor să participe la conversații live cu grupuri mari într-un mod mai puțin intruziv. Spre deosebire de apelurile vocale și mesajele vocale tradiționale, noua funcție nu va suna fiecare membru al grupului individual atunci când începe un chat vocal. În schimb, utilizatorii vor primi o notificare silențioasă și pot alege să se alăture chatului vocal oricând doresc.

Potrivit WhatsApp, noua funcție este mai puțin deranjantă pentru persoanele ocupate sau care nu doresc să fie deranjate. De asemenea, facilitează intrarea și ieșirea în conversație după proprile nevoie. De exemplu, dacă cineva este într-o întâlnire, dar trebuie să plece pentru câteva minute, poate pur și simplu să atingă butonul de chat pentru a ieși din conversație.

Noua funcție este concepută să faciliteze multitasking-ul

WhatsApp subliniază că noua funcție de chat vocal suportă multitasking-ul, permițând utilizatorilor să rămână conectați în apel și să trimită mesaje text în același timp. Chat-urile vocale sunt de asemenea criptate, ceea ce înseamnă că doar participanții pot vedea și auzi conversația.

Funcția va fi disponibilă pentru grupuri cu 33 până la 128 de participanți pe dispozitivele iOS și Android în săptămânile următoare. Grupurile cu mai puțin de 33 de membri nu vor putea utiliza funcția inițial, deoarece acolo se poate utiliza funcția de apel vocal în grup.

În plus, funcția este disponibilă doar pe dispozitivul principal. Chat-urile vocale se vor încheia automat odată ce toți participanții au părăsit chatul sau dacă nimeni nu se alătură primei, sau ultimei persoane, într-un interval de 60 de minute.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult