WhatsApp opreşte suportul pentru versiuni mai vechi de iOS şi Android

15.06.2018
WhatsApp opreşte suportul pentru versiuni mai vechi de iOS şi Android

Cei care încă mai folosesc smartphone-uri cu Android 2.3 Gingerbread sau iOS 7 şi mai vechi ar trebui să facă upgrade la dispozitive mai noi dacă vor să îşi păstreze accesul la aplicaţia de comunicare WhatsApp. Site-ul companiei a listat aceste două versiuni de software pe lista celor care vor rămâne în curând fără suport, însă nu este nicio grabă, întrucât data la care aplicaţia va fi oprită pe aceste dispozitive este încă destul de departe.

Pe 1 februarie 2020, aplicaţia WhatsApp va opri suportul pentru toate dispozitivele care rulează Android 2.3.7 sau mai vechi şi iOS 7 sau mai vechi. La acea dată vom avea deja pe piaţă versiunile iOS 13 şi Android 10, deci probabil că nu vor mai fi foarte multe dispozitive care să se încadreze în aceşti parametri pe piaţă în utilizare. De fapt nici acum nu sunt atât de multe dispozitive de acest gen, versiunile iOS 7 şi Android 2.3 fiind încă folosit pe sub 1% dintre utilizatorii fiecărei platforme în parte.

În ultima perioadă, WhatsApp a mai anunţat terminarea suportului pentru dispozitive de genul iPhone 3GS sau mai vechi şi BlackBerry OS, care de la sfârşitul lui 2016 nu mai funcţionează, cât şi pentru BlackBerry OS 10, care a rămas fără suport la sfârşitul anului trecut. Telefoanele Nokia S40 sunt programate să rămână fără acces la WhatsApp pe 31 decembrie 2018.

Faptul că telefoanele mai vechi încă au suport pentru WhatsApp următorii doi ani nu înseamnă că vor avea acces la toate capabilităţile platformei. Anumite funcţii ar putea fi oprite înainte de termen, în timp ce capabilităţile noi pe care aplicaţia le va primi ar putea să nu ajungă pe iOS 7 sau Android Gingerbread.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult