WhatsApp testează opțiunea pentru poze care se auto-distrug după ce sunt văzute

06.03.2021
WhatsApp testează opțiunea pentru poze care se auto-distrug după ce sunt văzute

Urmând avalanșei de reacții negative pe tema interesului arătat de Facebook față de valorificarea datelor colectate despre utilizatori, WhatsApp încearcă să-și spele imaginea lansând o funcție care vizează protejarea intimității în mod direct, îngrădind schimburile de poze și alte atașamente.

În timp ce termenul limită pentru acceptarea noilor politici de confidențialitate WhatsApp rămâne fixat pentru data de 15 mai, sub presiunea pierderii accesului la serviciile platformei de mesagerie, WhatsApp pregătește o „ripostă” pentru recâștigarea încrederii utilizatorilor rămași.

Pornind de la ideea că aplicația de mobil păstrează pe termen lung o arhivă cu toate schimburile de mesaje și fișiere făcute de utilizatori de-a lungul timpului, gata să livreze o adevărată comoară pentru cei interesați să afle detalii sensibile despre viața acestora, WhatsApp pregătește introducerea unei noi opțiuni pentru trimiterea de poze care nu rămân în istoricul cotului de utilizatori.

Confirmată și cu capturi de ecran, noua funcție ar urma să împiedice importarea sau copierea fișierelor, odată de au fost primite la destinatar. Astfel, vizionarea în intervalul de timp acordat după primirea fișierului va rămâne singura oportunitate de a vedea imaginea respectivă, teoretic. Informațiile circulate la stadiul de zvonuri nu lămuresc dacă dezvoltatorul WhatsApp a luată și măsuri complementare, cum ar fi blocarea opțiunii pentru screenshoot, suportată de orice telefon cu Android sau iOS.

Una dintre capturile de ecran sugerează că, dacă utilizatorii părăsesc un chat activ în care a fost distribuită o fotografie temporară, nu vor mai putea să o vadă dacă revin mai târziu. Va exista un cronometru în partea stângă a casetei de text, indicând fereastra de timp rămasă pentru vizionarea imaginii primite. Din păcate, sursa nu arată și care este durata de valabilitate a mesajelor.

WhatsApp oferă deja o funcție similară, care însă vizează doar schimburile de mesaje, cronometrul  fiind setat pentru 7 zile perioadă de grație. Până atunci, persoana de la celălalt capăt poate vedea tot textul și fișierele media pe care le-ai trimis, le poate salva local pe telefonul său și poate face și capturi de ecran. Putem doar presupune că noua funcționalitate adaptată strict la contextul fișierelor adăugate ca atașament va folosi un termen de expirare mult mai scurt, adaptat pentru contextul sesiunii curente de mesaje.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult