WhatsApp va permite redarea mesajelor vocale și la viteză mărită, însă numai pe iOS

22.03.2021
WhatsApp va permite redarea mesajelor vocale și la viteză mărită, însă numai pe iOS
foto: slashgear.com

WhatsApp testează o nouă funcție pentru redarea mesajelor vocale la viteză variabilă, ajustabilă în intervalul 1.5X-2.0X. Desigur, opțiunea pentru viteză normală rămâne disponibilă ca setare implicită.

Distribuită prin programul TestFlight, noua versiune WhatsApp (2.21.60.11) nu este încă accesibilă publicului larg, însă pare că va debuta mai întâi pe iOS. Cei care aleg să instaleze versiunea Preview pot încerca o nouă funcție potențial utilă atunci când ești nevoit să parcurgi un număr ridicat de mesaje vocale.

WhatsApp

Dacă noua funcție va fi preluată în versiunea oficială de WhatsApp, în curând va fi posibil să accelerezi redarea mesajelor vocale până la viteze de 1,5x și 2,0x, putând reveni oricând la viteza de redare normală.

WhatsApp

Detaliată cu o serie de capturi din interfața WhatsApp pentru iOS, noua funcție ia forma unui meniu de redare suplimentar, afișat lângă cel pentru viteză normală. Ideea este de a permite utilizatorilor să spicuiască pe repede-înainte prin mesajele recepționate în formă audio, dar fără a pierde poziția de redare folosită la viteză de ascultare normală.

WhatsApp

Apărând mai degrabă ca o funcție adresată utilizatorilor avansați, noua opțiune pentru redare ar mai putea primi unele ajustări înaintea debutului oficial.

Recent, Facebook a anunțat și alte îmbunătățiri privind securitatea WhatsApp, cum ar fi sistem de criptare end-to-end pentru apelurile video și de voce, disponibil în aplicația pentru PC-uri desktop. Între timp, WhatsApp a retras din aplicația pentru mobil suportul iPhone 4s, solicitând de acum folosirea unor dispozitive care rulează cel puțin versiunea iOS 10, mult mai avansată din punct de vedere al mecanismelor de securitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult