WhatsApp va permite transferarea istoricului de chat la noul număr de telefon

21.05.2021
WhatsApp va permite transferarea istoricului de chat la noul număr de telefon
Foto: pixabay.com

WhatsApp renunță la asocierea strictă cu un anume număr de telefon, utilizatorii putând opta să-și transfere istoricul de chat atunci când schimbă numărul de telefon.

Aflată deja la faza de testare cu versiunile pentru Android și iOS ale aplicației de mobil, noua funcție s-ar putea numi migration and sync, urmând să fie disponibilă și la tranziția de la o platformă mobilă la alta.

În forma actuală, dacă vrei să-ți transferi istoricul WhatsApp pe un nou smartphone, acesta trebuie să fie setat cu același număr de telefon și să folosească același sistem de operare ca dispozitivul anterior. Astfel, dacă treci de la iPhone la Android sau vice-versa, vei pierde istoricul de mesaje și atașamente salvate pe vechiul telefon.

Odată cu opțiunea pentru transferarea istoricului de chat la noul număr de telefon va fi disponibilă și cea pentru migrarea completă între platformele Google și Apple.

WhatsApp telefon

Ilustrată cu o captură de  ecran, noua opțiune pentru migrarea iOS-Android a datelor va putea fi declanșată imediat ce te conectezi la contul WhatsApp, vizând inclusiv preluarea fișierelor media.

Pentru ca operațiunea să reușească și în cazul schimbării numărului de telefon, va fi necesar să schimbi cartela SIM mai întâi în telefonul actual și să alegi opțiunea migration and sync, obținând transferul arhivei WhatsApp la contul asociat noului număr de mobil. Abia apoi poți insera cartela SIM și configura WhatsApp pe smartphone-ul nou achiziționat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult