Windows 11 include acum o aplicație care permite înregistrarea ecranului și webcam-ului simultan

09.11.2022
Windows 11 include acum o aplicație care permite înregistrarea ecranului și webcam-ului simultan

Microsoft livrează acum cu cea mai recentă versiune de Windows 11 și un nou editor video, Clipchamp, care poate fi util pentru cei care doresc să creeze clipuri video simple, cu o editare de bază. Se pare însă că această aplicație are și o funcție în plus, care îi va ajuta cu siguranță pe cei care foloseau alte programe, mai complexe și probabil contra cost, să înregistreze ecranul pe care lucrează sau chiar să adauge un feed video de pe webcam în timp real.

Microsoft a integrat Clipchamp în Windows 11, dar aplicația este disponibilă și pe Windows 10

Clipchamp este disponibil atât sub formă de aplicație nativă de Windows 11 (și Windows 10), cât și ca aplicație web, accesibilă din browser. Update-ul 2022 pentru Windows 11 introduce această aplicație ca parte din sistemul de operare, dar cei care folosesc Windows 10 trebuie să îl descarce manual. Singurul inconvenient este că trebuie să te autentifici cu contul Microsoft, același pe care îl folosești și în Windows.

Apoi, în meniurile aplicației există opțiunea „Record Something”, care îți permite să alegi diferite preset-uri pentru înregistrarea ecranului. Poți înregistra doar ecranul, fără feed video de la webcam, poți alege să înregistrezi doar webcam-ul, sau pe amândouă împreună. Opțiunea din urmă îți permite însă să creezi fie un singur fișier, cu cele două surse suprapuse, sau să înregistrezi separat cele două fluxuri video, pentru a fi editate mai târziu împreună.

Poți înregistra cu sau fără sunetul sistemului de operare din Windows, pentru a asigura că nu interferează nimic cu vocea, de exemplu, sau poți păstra toate sunetele prezente.

Singura limită a lui Clipchamp este faptul că nu poți înregistra decât 30 de minute deodată, dar această durată este de obicei de ajuns pentru tutoriale rapide sau prezentări. De altfel, nu există limită de număr de înregistrări, așa că la atingerea celor 30 de minute, poți continua prin apăsarea din nou pe butonul de „record”.

sursa: Lifehacker

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult