YouTube activează redarea de conţinut HDR pe iPhone-uri

11.05.2018
YouTube activează redarea de conţinut HDR pe iPhone-uri

Tehnologia HDR începe să fie din ce în ce mai prezentă pe multe dintre serviciile de streaming video şi pe multe dintre dispozitivele mobile, însă suportul pentru aceasta nu este încă atât de răspândit. Google, Netflix şi alte companii activează această funcţie pe rând, în funcţie de dispozitiv, iar astăzi a venit rândul dispozitivelor iPhone de a primi acces la redare HDR prin intermediul YouTube. Din păcate acest lucru nu înseamnă că toate dispozitivele iOS primesc această capabilitate.

YouTube poate fi afişat acum pe iPhone X, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus şi în HDR. Pentru redarea în noul mod care oferă imagini mai luminoase şi o gamă mai largă de culori, nu este necesar decât să alegi un clip HDR. Singurul lucru pe care îl poţi schimba la aceste clipuri este rezoluţia, aceasta fiind limitată de către Google la 1080p. HDR-ul nu poate fi dezactivat.

Adevărul este că nici nu există motive pentru a dezactiva redarea HDR, întrucât culorile în plus îmbunătăţesc experienţa de vizualizare, în timp ce redarea acestui format nu implică un consum ridicat de energie.

Chiar dacă modelul iPad Pro beneficiază display de 120 Hz şi compatibilitate cu standardul DCI-P3, acesta nu este încă pe lista de dispozitive compatibile cu HDR în aplicaţia YouTube. Probabil că suportul pentru acest dispozitiv va veni mai târziu, aceasta fiind probabil singura tabletă de pe piaţă care poate reda conţinut HDR.

Noua funcţie din YouTube nu necesită o actualizare software din AppStore, funcţia fiind activată de către Google în back-end pentru dispozitivele compatibile. Nu strică totuşi să vă asiguraţi că aveţi cea mai recentă versiune a aplicaţiei, întrucât în ultima perioadă aceasta a primit multe funcţii noi şi o interfaţă îmbunătăţită, printre care se regăseşte şi interfaţa „întunecată”, care schimbă meniurile albe cu unele gri, mai odihnitoare pentru ochi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult