YouTube scoate funcția Picture in Picture din aplicația de iOS după terminarea „testelor”

12.04.2022
YouTube scoate funcția Picture in Picture din aplicația de iOS după terminarea „testelor”

UPDATE 12.04.2022: YouTube a revenit asupra declarației inițiale de pe Twitter, clarificând că era vorba despre YouTube TV, nu despre aplicația YouTube principală. Compania spune că oferă Picture in Picture momentan doar pe Android și că va lansa această capabilitate pe iOS în „următoarele luni”.

UPDATE: Contul oficial de Twitter al YouTube a confirmat că funcția se va întoarce pe iOS în versiune finală în următoarele câteva zile și că va fi disponibilă și pentru utilizatorii care nu participau la testarea funcției:

Utilizatorii de abonamente YouTube Premium de pe iOS s-au bucurat în ultimele câteva luni de o funcție foarte utilă, care există deja de mai multă vreme pe Android: Picture in Picture. Astfel, atunci când redai un clip video pe YouTube, poți părăsi aplicația, iar clipul poate rămâne în prim-plan, plutind peste alte aplicații. Funcția era însă una experimentală, cu o perioadă de disponibilitate limitată. Se pare că testul YouTube s-a încheiat, iar această capabilitate este acum eliminată.

Picture in Picture a fost în teste timp de câteva luni

Nu este tocmai clar de ce YouTube ar scoate o funcție care pare să funcționeze fără probleme. Aceasta nici măcar nu este o capabilitate pe care YouTube a adus-o prima dată pe iPhone, redarea Picture in Picture fiind activată de către Apple la nivel de sistem de operare în iOS 14, putând face asta cu majoritatea clipurilor video din browser. Astfel, nu este clar de ce YouTube necesită luni bune de testare înainte de activarea funcției „finale”, întrucât folosește doar un API deja scris de Apple.

Totuși, utilizatorii de YouTube Premium au fost întâmpinați în weekend de mesajul că Picture in Picture a terminat perioada de testare și că nu mai este disponibil de acum înainte. Totuși, această capabilitate încă funcționează, cel puțin temporar, pentru cei care o aveau deja activă, dar s-ar putea ca la următorul update al aplicației, sau la următorul update al serverelor YouTube să dispară și pentru aceștia.

Cei care nu au acces deloc la Picture in Picture sunt însă cei care au abonamente Premium și care nu s-au înscris pentru acest test încă. Anterior, testul era disponibil în secțiunea de funcții experimentale, care acum sunt disponibile doar pentru abonații Premium. Deci utilizatorii trebuiau oricum să plătească abonamentul lunar pentru a avea acces la o astfel de funcție pe care Google a scos-o acum.

YouTube ar putea reintroduce funcția într-o versiune „finisată”

Având în vedere că Picture in Picture pe YouTube a funcționat bine, fără probleme majore, nu există prea multe motive pentru ca Google să nu ofere această funcție în versiune „finală” pentru toți utilizatorii Premium de acum înainte. Eliminarea din versiune de test ar putea însemna că se pregătește o lansare oficială a capabilității. Și mai ciudat este însă faptul că YouTube TV, serviciul de televiziune prin internet al companiei, disponibil în SUA, a adăugat de curând funcționalitate Picture In Picture, iar aceasta nu dispare după acest update.

Astfel, sunt șanse mari să vedem reintroducerea Picture in Picture pe YouTube în viitorul apropiat pe iOS.

sursa: Apple Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult