5 Beneficii ale scuterelor electrice

25.02.2022
5 Beneficii ale scuterelor electrice

Scuterele electrice au devenit un simbol al transportului urban modern. Sunt întâlnite adesea în orașele mari ale lumii iar popularitatea lor este într-o continuă creștere. Deși credem că această creștere a popularității este mai mult decât justificată, nu putem nega că sunt mulți care rămân neconvinși de beneficiile scuterelor electrice. Consideri că faci parte din această categorie? Poate te putem face să te răzgândești!

Portabilitate

Scuterele electrice sunt poate cel mai portabil mod de transport personal cu motor. Mulți oameni ar dori forme de transport asistate, dar le consideră prea greoaie sau prea tehnice pentru a fi practice.

Motocicletele sunt grozave, dar aveți nevoie de permis și asigurare pentru a conduce una. Bicicletele sunt excelente, dar de multe ori va trebui să le lăsați afară și să riscați să fiți furate iar uneori sunt prea mari pentru a fi considerate cu adevărat portabile.

Scuterele electrice sunt ușoare iar unele modele pot fi chiar pliabile, permițând depozitarea și portabilitatea simplificată.

Ecologic

Nu putem scrie un articol despre avantajele scuterele electrice fără să menționăm mediul înconjurător. Povestea geopolitică definitorie a vremii noastre este legată de schimbările climatice. Căutarea noastră colectivă pentru moduri de transport mai ecologice și emisii reduse înregistrează unele progrese, scuterele electrice fiind unul dintre pionieri până acum.

Acestea folosesc doar o cantitate mică de electricitate și nu au emisii de gaze, ceea ce este benefic pentru calitatea aerului din orașele noastre și pentru plămânii locuitorilor lor. Fiind un mod de călătorie fiabil, accesibil și ecologic, scuterele electrice reprezintă o alegere ideală din punct de vedere ecologic.

Poluarea fonică

Călătoria prin oraș și liniștea nu merg niciodată mână în mână. Practic, orice metodă de deplasare vine cu o cantitate semnificativă de poluare fonică – mașini, motociclete, autobuze – toate se pot dovedi a fi incredibil de zgomotoase. Chiar și mersul pe jos poate fi zgomotos dacă ai încălțăminte cu talpă tare! În schimb, aceste scutere electrice reprezintă un mod de transport silențios.

Echilibru + mișcare

O altă luptă cu care se confruntă omenirea astăzi este stilul nostru de viață din ce în ce mai sedentar. Mulți dintre noi lucrăm în birouri sau avem locuri de muncă care nu implică prea multă mișcare, iar cei mai mulți dintre noi vor merge cu mașina sau vor lua un mijloc de transport în comun către și de la locul de muncă.

Cu un scuter electric dotat cu pedale, pentru călătorii mai scurte pe care le-ai conduce de obicei sau ai folosi transportul public, îți poți pune corpul în mișcare. Folosirea unui scuter este o modalitate excelentă de a face transportul prin oraș ceva mai activ.

Siguranță

Fiecare mod de transport vine cu un element de risc. Când călătoriți mai repede decât ritmul de mers pe jos, riscul de a avea un accident crește.

În comparație cu alte moduri personale de transport, cum ar fi mersul cu bicicleta, patinele cu role sau folosirea hoverboard-urilor, scuterele electrice reprezintă opțiunea mai sigură. În primul rând, poate fi mai simplu de evitat o coliziune iminentă.

Scuterele electrice sunt suficient de rapide pentru a fi utile și distractive de condus, dar vă oferă suficient control încât să vă simțiți în siguranță în timpul mersului.

Acestea sunt, așadar, doar 5 dintre cele mai importante beneficii ale scuterelor electrice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult