5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Skoda Octavia, modelul cu șanse mari să ajungă Mașina Anului 2021 în România

02.12.2020
5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Skoda Octavia, modelul cu șanse mari să ajungă Mașina Anului 2021 în România

Octavia este motorul mărcii Skoda, modelul de bază cu cele mai multe vânzări. În anul 2019 a împlinit 60 de ani de la începerea producției, iar tot atunci producătorul ceh a introdus cea mai recentă ediție a bestseller-ului său, a patra generație. Primele exemplare din faimosul sedan al cehilor au ieșit pe poarta fabricii din Mlada Boleslav în ianuarie 1959. Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Skoda Octavia, modelul cu șanse mari să ajungă Mașina Anului 2021 în România.

Sedanul de dimensiuni medii și-a câștigat o reputație solidă de-a lungul anilor, devenind o prezență familiară pe străzi. Acum, pentru 2020, există o nouă Skoda Octavia care este mai modernă și mai bine conectată ca niciodată. Pentru că Octavia este o candidată la Mașina Anului 2021 în România am ales să vă prezentăm 5 lucruri inedite despre acest model. Iată care sunt acestea?

1. De ce se numește Skoda Octavia?

Numele modelului provine din cuvântul latinesc octavia, care înseamnă al optulea, iar denumirea nu este întâmplătoare. Octavia a fost al optulea model lansat de constructorul ceh după cel de-Al Doilea Război Mondial, dar şi al optulea model Skoda cu suspensie independentă.

2. Ce motorizare avea prima Octavia?

Prima versiune Skoda Octavia avea o caroserie în două uşi, iar sub capotă avea un propulsor în patru cilindri cu capacitatea de 1,1 litri, care producea 40 de cai putere. Transmisia în patru trepte trimitea puterea către roţile din spate. Viteza maximă era 110 km/oră, iar consumul mediu de 7,7 litri/100 km.

3. Câte exemplare Skoda Octavia s-au produs până în prezent?

Octavia este cel mai popular model Skoda, dar și cel mai bine vândut. De la lansare și până în prezent s-au produs mai bine de 7 milioane de exemplare.

4. Skoda Octavia Mașina Anului: Cât de apreciată este versiunea Combi?

Skoda Octavia este cel mai vândut break din Europa și cea mai populară mașină de import din Germania. Prin urmare, cehii au lansat a patra generație, cea mai nouă, mai întâi varianta Combi; hatchback-ul a apărut câteva săptămâni mai târziu.

5. Care este una dintre cele mai importante inovații introduse pe noua generație Octavia

Cea mai nouă generație Octavia primește pentru prima oară faruri Matrix LED (cu câte 22 de elemente per modul). Acest sistem inovator generează un fascicul de lumină format din mai multe segmente care sunt controlate individual. Astfel, faza lungă a farurilor poate fi aprinsă în orice moment, fără să orbească alți participanți la trafic.

Skoda Octavia poate fi Mașina Anului 2021 în România!

Skoda Octavia intră în cursa pentru Mașina Anului 2021 în România. Pentru prima dată, iubitorii de mașini pot să-și aleagă preferată votând pe www.promotor.ro până la 6 decembrie inclusiv. Intră pe pagina competiției, apoi distribui votul tău pe Facebook pentru ca alegerea să fie validată.

Juriul competiției va afla rezultatul final al votării. Alegerea ta va conta în desemnarea celei mai importante mașini în 2021 pe piața din România.

Pentru prima dată, redacția ProMotor.ro va avea un reprezentant în juriul prestigioasei competiții. Poți vota una dintre cele 7 mașini alese de juriu dintre cele 21 de modele lansate recent în 2020.

Dacia Logan/Sandero
Hyundai i20
Peugeot 2008
Renault Captur
Skoda Octavia
Toyota Yaris
Volkswagen ID.3

Intră pe pagina de concurs și votează cea mai importantă mașină pentru piața românească până la data de 6 decembrie.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult