A fost anunţat Hummer-ul electric. General Motors vrea să concureze cu Tesla Cybertruck

31.01.2020
A fost anunţat Hummer-ul electric. General Motors vrea să concureze cu Tesla Cybertruck

Succesul maşinilor electrice de la Tesla şi alţi câţiva producători începe să aibă efecte asupra întregii industrii. Brandul Hummer, care a fost retras de pe piaţă în urmă cu aproape 10 ani, se întoarce, de data aceasta cu o maşină complet electrică. Noul Hummer cu motor electric va fi prezentat oficial în luna mai, însă General Motors vrea să se asigure că publicul află până atunci despre întoarcerea acestei maşini emblematice.

Hummer a fost pentru o vreme o maşină simbolică pentru Statele Unite. Derivată din Humvee-ul militar al armatei Americii, această maşină mare, impunătoare şi consumatoare de mult combustibil a reprezentat cu succes anii ’90 şi începutul anilor 2000. După scoaterea maşinii de pe piaţă, în urma vânzărilor slabe, acest brand părea că nu se va mai întoarce pe piaţă prea curând. Totuşi, în urma anunţului Cybertruck şi ale altor maşini electrice de tip pick-up din ultima vreme, Hummer-ul pare să prindă formă drept o camionetă electrică. Având în vedere dimensiunile unui Hummer, care ar permite instalarea unei baterii mult mai mari, probabil că Hummer-ul electric va avea o autonomie cu mult mai mare decât aveau vechile modele cu un plin de combustibil.

GMC Hummer EV va fi numele oficial al noului Hummer, iar compania producătoare a oferit şi câteva detalii generale despre acesta. În primul rând, va avea 1.000 de cai putere şi va putea accelera de la 0 la 100 km/h în trei secunde. Pentru ceea ce se anunţă a fi o maşină mare şi grea, această performanţă va fi cu adevărat impresionantă. De altfel, Cybertruck-ul lui Elon Musk a demonstrat că poţi crea o maşină electrică imensă care să poată oferi performanţă de maşină sport.

Producţia maşinii va fi realizată în cadrul fabricii Detroit-Hamtramck, iar detaliile complete vor fi anunţate pe 20 mai. De altfel, maşina va apărea şi într-o reclamă din cadrul superbow-ului, iar General Motors a început deja o campanie de spoturi video pe YouTube. Prima imagine cu partea din faţă a maşinii sugerează că va păstra liniile de design care au consacrat brandul Hummer, însă acesta va fi modernizat semnificativ.

Data de lansare pentru GMC Hummer EV este programată pentru toamna anului 2021, aceeaşi perioadă în care sunt aşteptate să iasă şi primele modele Cybertruck din fabricile Tesla.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult