Anul în care se vor vinde mai multe mașini electrice decât vehicule cu motoare cu combustie

20.05.2021
Anul în care se vor vinde mai multe mașini electrice decât vehicule cu motoare cu combustie
Foto: Profimedia Images

Analiștii consultați de canalul de televiziune Al Jazeera English susțin că până în anul 2038 vânzările anuale de mașini electrice le vor depăși pe cele de vehicule cu motoare cu ardere internă.

Potrivit aceleiași surse, numărul de mașini electrice aflate în uz va depăși pragul de un miliard până în anul 2047.

Ca în orice revoluție tehnologică și în aceasta vor fi câștigători și învinși. Din a doua categorie fac parte service-urile auto și producătorii de componente și piese de schimb. De exemplu, în SUA peste 700.000 de oameni lucrează în domeniile reparații și mentenanță auto. În producția de piese auto lucrează, tot în Statele Unite, 560.000 de persoane.

Aceste industrii sunt afectate de trecerea la vehicule electrice deoarece acestea sunt mai simple, mai fiabile și au costuri de întreținere mai mici decât cele tradiționale.

Citește și: Aliatul găsit de companiile petroliere în încercarea de a încetini adopția mașinilor electrice

„Vehiculele electrice pur și simplu nu au nevoie de atâta întreținere ca cele cu motoare cu ardere internă și chiar dacă reparațiile nu sunt neapărat mai ieftine, acestea sunt necesare mai rar”, a declarat Chris Harto, analist senior la Consumer Reports, responsabil cu transporturile.

Foto: Shutterstock

De exemplu, la mașinile electrice nu trebuie schimbat uleiul sau bujiile și nici înlocuit antigelul.

Sursa: YouTube/Al Jazeera English

Citește și: Microlino 2.0 este un camper electric liliputan, care poate transporta două persoane

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult