Anumite modele de la BMW vor fi livrate fără touchscreen din cauza crizei de semiconductori

08.11.2021
Anumite modele de la BMW vor fi livrate fără touchscreen din cauza crizei de semiconductori

Criza mondială de semiconductori este o problemă de mai bine de un an, iar aceasta a afectat multe domenii, de la producția de smartphone-uri și până la producția de mașini. Dacă până acum problemele rezultau în producție scăzută, prețuri crescute și întârzieri pentru livrări, acum însă, aceasta ar putea avea un impact direct asupra produselor. De exemplu, anumite mașini BMW nu vor mai fi livrate cu ecrane tactile, întrucât există stocuri foarte mici pentru componentele necesare.

BMW va livra unele dintre cele mai populare modele ale sale fără ecran tactil

Mai multe publicații, printre care AutoBlog și Edmunds, confirmă faptul că anumite modele de mașini BMW nu vor mai fi echipate cu ecrane tactile pe sistemul de infotainment. Se pare că din cauza crizei de semiconductori, componentele necesare pentru a implementa un touchscreen au devenit foarte rare, iar pentru a evita oprirea producției și întârzierile la livrare, BMW a decis să renunțe la această capabilitate.

Printre mașinile afectate se numără modelele din Seria 3, Seria 4, și Z4 dar și modelele SUV X5, X6 și X7. O altă funcție care dispare de pe aceste mașini este opțiunea Backup Assistant, care te poate ajuta să parchezi cu spatele. Clienții care au comandat aceste mașini vor primi 500 dolari credit, pe care probabil îl vei putea folosi în „ecosistemul” BMW, dar vor trebui și să semneze un document prin care iau la cunoștință faptul că mașina nu include aceste funcții. Acea sumă nu va putea acoperi însă instalarea unui touchscreen mai târziu, când aceste componente vor fi disponibile.

Alternativa la touchscreen este un touchpad instalat pe consola centrală, care exista deja și pe generațiile anterioare. Desigur, controlul în acest fel al interfeței de la bordul mașinii este mult mai complicat.

BMW a decis să renunțe la touchscreen, însă alte companii din domeniul auto renunță la alte funcții. De exemplu, General Motors au scos funcții precum HD Radio și încărcare wireless de pe mașinile sale, sau chiar capabilități precum start/stop sau sistemul de condus asistat fără mâini Super Cruise, conform The Verge.

Lista mașinilor BMW care nu vor fi livrate cu touchscreen

  • BMW Seria 3
  • BMW Seria 4 Coupe,
  • BMW Seria 4 Convertible
  • BMW Seria 4 Gran Coupe (excluzând i4)
  • BMW X5
  • BMW X6
  • BMW X7
  • BMW Z4
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult