Baidu a prezentat prima sa maşină electrică autonomă

30.08.2016
Baidu a prezentat prima sa maşină electrică autonomă
Baidu este unul dintre jucătorii importanţi de pe piaţa automobilelor care se conduc singure. Până acum, compania a folosit, pentru a-şi testa tehnologia autopilot automobile BMW modificate. Compania va înlocui vehiculele produse de constructorul bavarez cu un model modificat Chery EQ, sută la sută electric. 
 
Modelul Chery EQ are o autonomie de aproximativ 190 de kilometri la o încărcare completă a bateriilor şi costă 9.000 de dolari. 
 
Baidu, companie cunoscută sub numele de „Google din China”, lucrează de câţiva ani la vehicule autonome. Gigantul chinez a deschis recent un centru de dezvoltare în SUA şi plănuieşte să pună propriile maşini fără şofer pe şosele până în 2018. 

Între timp, în Singapore pot fi deja comandate taxi-uri fără şofer. După ce au fost testate timp de aproape un an, automobilele autonome ale firmei nuTonomy au primit undă verde pentru a transporta pasageri. 

 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult