BlackBerry va livra software auto pentru Ford

BlackBerry va livra software auto pentru Ford

BlackBerry a semnat cu Ford o înţelegere de furnizare a software-ului pentru maşinile constructorului auto, pe fondul căutării de noi domenii în care să se dezvolte după ce a renunţat la divizia de telefoane, anunţă CNBC.

Acordul, anunţat luni, implică utilizarea extinsă a software-ului QNX al BlackBerry în maşinile Ford. QNX este deja folosit în sistemele infotainment din maşinile Ford.

BlackBerry va forma o echipă care să lucreze cu Ford pentru extinderea sistemului de operare QNX Neutrino şi tehnologiei de securitate Certicom.

Firma canadiană BlackBerry era odată pivotul central al industriei de telefoane, dar nu a reuşit să ţină pasul cu firme precum Apple sau Samsung. În ultimii ani, compania s-a concentrat pe dezvoltarea software-ului, în special, în domenii precum industria auto.

Mai mult, Ford intenţionează să producă o serie de maşini fără şofer pentru servicii precum cele oferite de Uber, până în 2021. Firma a anunţat că va tripla numărul maşinilor autonome pentru testare, în 2016 şi va extinde zona deţinută în Silicon Valley.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult