BlackBerry va livra software auto pentru Ford

Autori: Adrian Popa, Departamentul Economic 02.11.2016
BlackBerry va livra software auto pentru Ford

BlackBerry a semnat cu Ford o înţelegere de furnizare a software-ului pentru maşinile constructorului auto, pe fondul căutării de noi domenii în care să se dezvolte după ce a renunţat la divizia de telefoane, anunţă CNBC.

Acordul, anunţat luni, implică utilizarea extinsă a software-ului QNX al BlackBerry în maşinile Ford. QNX este deja folosit în sistemele infotainment din maşinile Ford.

BlackBerry va forma o echipă care să lucreze cu Ford pentru extinderea sistemului de operare QNX Neutrino şi tehnologiei de securitate Certicom.

Firma canadiană BlackBerry era odată pivotul central al industriei de telefoane, dar nu a reuşit să ţină pasul cu firme precum Apple sau Samsung. În ultimii ani, compania s-a concentrat pe dezvoltarea software-ului, în special, în domenii precum industria auto.

Mai mult, Ford intenţionează să producă o serie de maşini fără şofer pentru servicii precum cele oferite de Uber, până în 2021. Firma a anunţat că va tripla numărul maşinilor autonome pentru testare, în 2016 şi va extinde zona deţinută în Silicon Valley.