BMW prezintă primul autoturism care se parchează din telecomandă

Înarmat cu tehnologii de ultimă generaţie, noul model BMW 7 Series pentru anul 2016 va fi primul autoturism care poate fi parcat şi scos din locuri înguste fără să ne strecurăm mai întâi în interior. Dotare adăugată în premieră unui autoturism de serie, sistemul de parcare prin telecomandă ar putea fi deosebit de util în situaţiile când suntem nevoiţi să parcăm în locuri înguste, sau accesul în interiorul vehiculului este obstrucţionat de un alt autovehicul parcat prea aproape.

Demonstrat în stadiu experimental şi de alţi producători, precum Volvo şi Audi, sistemul dezvoltat de BMW îmbunătăţeşte funcţia de parcare automată prezentă deja pe modelul electric BMW i3, permiţând ghidarea autovehiculului din exterior folosind cheia de contact transformată în telecomandă wireless prevăzută cu ecran touch.

BMW prezintă primul autoturism care se parchează din telecomandă

O altă dotare ˝împrumutată˝ de la telefoane inteligente este sistemul de control prin gesturi, care permite preluarea şi respingerea apelurilor, respectiv schimbarea melodiilor şi ajustarea volumului sonor prin simpla trecere a palmei deasupra consolei de bord. Ecranul prevăzut cu interfaţă touch acceptă interacţiune folosind unul sau două degete simultan, accesând navigatorul de bord şi funcţii avansate cum ar fi alerte la părăsirea benzii de rulare, asistenţă la controlul direcţiei şi alte sisteme de siguranţă. Toate acestea vor putea fi controlate şi prin gesturi, definind comenzi personalizate pentru funcţiile des accesate.

Încadrat la gama autoturismelor de lux a producătorului german, noul BMW 7 Series primeşte şi numeroase elemente de caroserie realizate din fibră de carbon, obţinând o greutate redusă cu 130Kg faţă de modelul pentru anul 2015. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult