BMW va lansa un sistem de încărcare wireless pentru vehicule electrice

14.05.2018
BMW va lansa un sistem de încărcare wireless pentru vehicule electrice

În viitorul nu prea îndepărtat, posesorii de vehicule electrice vor putea creşte autonomia de deplasare prin simpla staţionare într-un spaţiu de parcare amenajat cu sistem de încărcare wireless.

Folosit cu succes la încărcarea dispozitivelor mobile, tehnologia de încărcare wireless va fi în curând disponibilă şi pentru vehicule electrice, oferind o alternativă la folosirea cablului de alimentare.

Pregătită de BMW, prima staţie de încărcare inductivă pentru autovehicule va fi disponibilă oficial începând cu luna iulie a acestui an şi va funcţiona cu mai multe modele de vehicule hibride livrate de companie.

Costul acestei tehnologii nu a fost dezvăluit însă primul beneficiar, modelul BMW 530w iPerformance, va avea un timp de încărcare de numai 3 ore şi jumătate, puterea de 3.2 KWhr transmisă în modul wireless fiind comparabilă unui sistem convenţional de încărcare rapidă. Mai mult decât atât, vehiculul prevăzut cu sistem de navigare autonomă va putea descoperi singur spaţiile prevăzute cu staţii încărcare wireless şi parca pentru eficienţă optimă  a transferului de energie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult