BMW va livra versiuni EV pentru Sedan-ul BMW Seria 5 și SUV-ul BMW X1

31.07.2020
BMW va livra versiuni EV pentru Sedan-ul BMW Seria 5 și SUV-ul BMW X1

Țintind alinierea ofertei de mașini la noul context mondial, BMW plănuiește ca până în anul 2023 să aibă în catalog nu mai puțin de 25 modele de autoturisme cu propulsie EV, selecția urmând să includă atât SUV-ul BMW X1, dar și un model Sedan BMW Seria 5.

BMW nu precizează exact când va fi disponibilă noua serie X1 sau 5 în versiune complet electrică. Știm doar că sistemul de propulsie electrică se va număra printre cele patru opțiuni de motorizate puse la dispoziția cumpărătorilor de mașini BMW X1 și BMW Seria 5. Sedanul și SUV-ul sunt, de asemenea, disponibile și în versiuni hibrid plug-in cu tehnologie pe 48 volți, având motorizare diesel sau pe benzină.

Includerea viitoarelor modele BMW Seria 5 și BMW X1 pe lista mașinilor produse și în versiune full-electric vine după ce la începutul acestui an BMW anunța un portofoliu estins de mașini cu propulsie electrică, în care se regăsește și modelul de lux BMW Seria 7.

BMW promite 25 de modele EV și „electrificate” până în anul 2023

BMW precizează că jumătate dintre cele 25 de modele „electrificate” care urmează să fie incluse în ofertă până în 2023 vor fi cu propulsie exclusiv electrică. De aici rezultă că prin termenul electrificat, BMW se referă, de asemenea, și la modele hibrid și plug-in hibrid.

Obiectivul pe termen lung al BMW Grup este de a avea peste 7 milioane de mașini electrificate circulând pe drumurile publice până în anul 2030. BMW a spus că dorește ca două treimi dintre aceștia să aibă un sistem de propulsie EV complet electric.

Între timp, oferta de mașini BMW cu propulsie EV va cuprinde până la finalul anului 2021 cinci modele de autoturisme: BMW i3, Mini Cooper SE, BMW iX3, BMW iNEXT și BMW i4. Dintre acestea, doar modelul i3 are o istorie în spate și este cunoscut publicului. Modelul Mini Cooper SE preia motorizarea i3 și promite o autonomie de 177 km, fiind recomandat ca o mașină pentru traficul urban.

BMW iX3 are la bază modelul cross-over X3, este asamblat în China și probabil rezervat piețelor asiatice.

Despre vârful de gamă BMW iNEXT nu se știu prea multe detalii, exceptând faptul că este full-electric și va intra în producție de anul viitor.

BMW i4 este un model Gran Coupe cu patru uși și propulsie exclusiv electrică, certificat pentru o autonomie de 435 km. Echipat cu o motorizare EV de 530 cai putere, modelul așteptat să intre în fabricație în 2021 ar putea fi o alternativă europeană la mașinile Tesla.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult