Cât va costa sistemul audio Dolby Atmos pe limuzinele Mercedes-Benz

29.10.2021
Cât va costa sistemul audio Dolby Atmos pe limuzinele Mercedes-Benz

În ultimii câțiva ani, tehnologiile de spațiere 3D a sunetului au început să ia amploare pe multe dintre dispozitivele pe care le folosim zilnic. Dolby Atmos este una dintre cele mai populare astfel de tehnologii, fiind deja prezentă pe smartphone-uri, tablete, căști wireless, soundbar-uri și televizoare, însă acum, tehnologia va debuta și la bordul mașinilor. La fel ca orice altă tehnologie nouă, aceasta va fi mai întâi disponibilă pe modele de lux, precum limuzinele Mercedes-Benz, la prețuri foarte mari.

Dolby Atmos nu va fi un „upgrade” ieftin pentru clienții Mercedes

Dolby Atmos Music este numele tehnologiei care va fi integrată la bordul mașinilor Mercedes-Benz. Desigur, așa cum ne-am obișnuit în domeniul auto, această capabilitate nu va fi însă integrată standard pe toate modelele, chiar dacă vorbim despre modele de mașini de zeci sau sute de mii de euro. Aceasta va trebui instalată prin intermediul unui pachet audio superior, Buremester, care costă 6.730 dolari americani, pe lângă prețul mașinii. Acesta va fi disponibil începând cu vara anului 2022.

Sistemul audio de pe mașinile Mercedes vor beneficia de 31 de difuzoare, amplasate în interiorul mașinii, dintre care șase vor fi în plafon, patru în zonele urechilor în zonele scaunelor din față, iar întregul sistem va beneficia de un subwoofer de 18,5 litri. Totul va fi alimentat de două amplificatoare cu putere de 1.750W.

Acest sistem nu va fi însă disponibil nici măcar pe toate modelele de lux de la Mercedes. Prima mașină care va beneficia de sunet Dolby Atmos Music la bord va fi modelul de top Maybach, care apare și în clipul de promovare. Apoi, vor urma mașinile S-Klasse echipate cu noul sistem infortainment MBUX. Spre diferență de S-Klasse, Maybach-ul va primi acest sistem audio standard.

Mercedes nu este prima companie care aduce pe piață o mașină cu Dolby Atmos. Lucid Air a fost prima care a reușit această performanță, cu un sistem audio cu 21 de difuzoare numit „Surreal Sound”.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult