Cel mai nou prototip Cybertruck arată diferit față de cel original. VIDEO

25.01.2022
Cel mai nou prototip Cybertruck arată diferit față de cel original. VIDEO

Cybertruck de la Tesla a fost anunțat acum mai bine de doi ani, iar termenul de lansare pentru 2022 pare să fi fost amânat pentru anul următor. Totuși, Tesla pare că lucrează intens pentru a aduce camioneta electrică pe piață, dezvoltând multiple prototipuri. Cel mai recent prototip a fost filmat de curând și pare să dezvăluie câteva diferențe semnificative față de varianta originală care a debutat în 2019. Totuși, s-ar putea să vedem mai multe diferențe față de acest design în versiunea finală.

Tesla a modificat câteva elemente la exteriorul Cybertruck

O filmare care pare să fie făcută de un angajat al unei fabrici Tesla, prezintă Cybertruck din toate unghiurile, dezvăluind detalii pe care nu le-am cunoscut până  în prezent. Se pare că față de mașina prototip arătată în 2019, Tesla a mai instalat câteva elemente la exterior, dar a și eliminat alte elemente.

De exemplu, pentru prima dată, Cybertruck are un ștergător pentru parbriz. Din păcate, acesta este instalat doar pe partea șoferului, iar acesta nu poate încă să acopere întreaga suprafață a geamului. Elon Musk a declarat anterior că ideea din spatele ștergătorului este să nu fie permanent instalat, ci să stea depozitat în portbagajul frontal până când este necesar, moment în care șoferul poate să îl instaleze manual. Probabil că acest design va fi modificat înainte de lansarea versiunii finale.

Apoi, putem vedea că noul Cybertruck are oglinzi retrovizoare, ceva ce prototipul nu includea. Ideea era ca mașina să fie echipată cu camere și display-uri, dar momentan acestea nu au fost instalate. Aici ar putea fi o problemă de legislație, întrucât mașinile trebuie să fie prevăzute legal cu oglinzi. În cele din urmă, nu avem mânere pentru uși. Mașina avea mânere în varianta originală, dar acum se pare că poate fi deschisă doar cu o cartelă sau cu un smartphone.

Acum că alte companii precum Ford, General Motors și Rivian au prezentat alternative electrice la Cybertruck, cu design mai tradițional și performanță apropiată, Cybertruck nu mai pare o mașină atât de avansată, așa cum era inițial. În afară de design-ul ieșit din comun, cu linii drepte și construcție din oțel, celelalte alternative pot părea mai atractive pentru cei care caută un pick-up truck electric.

În același timp, însă, Tesla are în continuare avantajul rețelei de încărcare Supercharger și tehnologii de baterii și motoare mai avansate.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult