China deschide accesul vehiculelor fără şofer pe drumurile publice

25.12.2017
China deschide accesul vehiculelor fără şofer pe drumurile publice

După ce anul trecut anunţau interzicerea vehiculelor autonome până la finalizarea şi aprobarea unui cadru legal care să reglementeze folosirea acestora, autorităţile chineze au revenit asupra acestei decizii, dând undă verde pentru o nouă rundă de teste pe drumurile publice.

Decizia anunţată de Comisia Municipală pentru Transport din Beijing va permite companiilor înregistrate în China să solicite autorizaţii temporare pentru testarea vehiculelor fără şofer în condiţii reale de trafic. Dacă nu apar prea multe incidente nedorite, testele ar putea fi urmate de acceptarea acestei modalităţi de transport în mod oficial.

Pentru a fi acceptate pe drumurile publice, vehiculele fără şofer trebuie să fie asigurate pentru despăgubiri în caz de accidente şi să aibă un şofer în spatele volanului, care să asiste permanent sistemul computerizat şi să intervină în cazul apariţiei unor situaţii periculoase.

În afară de China, vehiculele fără şofer mai sunt testate pe drumurile mai puţin circulate din Australia, Statele Unite şi Marea Britanie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video