Primul oraș din lume care folosește mașini fără șofer pentru organizarea testării COVID-19

09.04.2020
Primul oraș din lume care folosește mașini fără șofer pentru organizarea testării COVID-19

Dezvoltate pentru a fi incluse în flote de Taxi, vehiculele autonome sunt folosite în Statele Unite pentru a eficientiza campania de testare COVID-19, transportând mostrele obținute de la un site de testare la altul.

Acoperind distanța dintre orașul Jacksonville, Florida, și centrul de procesare al clinicii Mayo din apropiere, operațiunea folosește un tip de vehicul electric controlat exclusiv de computer, proiectat inițial pentru transport de persoane. Totuși, fiind vorba de un experiment, fiecare vehicul este urmărit de câte un observator aflat într-un autoturism convențional, al cărui rol este să asigure că fiecare transport ajunge la destinație în timp util și fără evenimente neprevăzute.

Mini-autobuzul electric poate fi observat într-un clip publicat de Clinica Mayo, imediat după ce un angajat încarcă cargoul aflat într-o ladă termoizolată. Vehiculul urmează apoi un traseu prestabilit spre o altă locație unde lotul de teste este schimbat cu un altul. Patru dintre aceste vehicule acoperă același trase în fiecare zi, începând cu data de 30 martie.

Joe Moye, CEO al operatorului de vehicule autonome Beep, precizează că operațiunea este sprijinită de Autoritatea pentru transporturi din Jacksonville, asigurând vehicule care urmăresc  și „se asigură că traficul pietonal sau auto nu incomodează livrarea probelor COVID-19.

Explicând decizia luată pentru folosirea de vehicule autonome, un reprezentant al companiei Beep afirmă că această modalitate de transport evită orice posibilă expunere a oamenilor la Coronavirus. Un alt beneficiu, potrivit lui Moye, este faptul că naveta ajută la păstrarea cât mai multor angajați ai Clinicii Mayo disponibili pentru alte activități importante.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video