Cybertruck, amânat din nou. Producția în masă va începe anul viitor

28.01.2023
Cybertruck, amânat din nou. Producția în masă va începe anul viitor

Cybertruck, pick-up-ul electric de la Tesla, prezentat în urmă cu aproape patru ani și promis pentru lansare în 2021 sau 2022, continuă să întârzie. Chiar dacă faptul că geamul „indestructibil” al mașinii care s-a spart în timpul prezentării tinde să fie cel mai memorabil aspect al acelei prezentări, faptul că mașina continuă să întârzie atât de mult ar putea rămâne cel mai memorabil lucru despre această mașină. Deși anul trecut promitea producție în masă începând cu anul 2023, se pare că abia în 2024 vom vedea primele astfel de mașini la vânzare.

Cybertruck a fost inițial anunțat în 2019 pentru lansare în 2021

Elon Musk a dezvăluit într-o ședință cu investitorii Tesla că proiectul Cybertruck nu își va atinge obiectivele stabilite anterior. Chiar dacă pornirea producției va avea loc într-adevăr pe la jumătatea anului 2023, adică primele modele vor fi asamblate anul acesta, producția inițială va fi foarte lentă, iar abia în 2024 Cybertruck-urile vor putea fi produse în masă. Acest lucru sugerează că vânzarea de modele Cybertruck va începe, de fapt anul viitor.

Totodată, Cybertruck va primi câteva modificări în producție față de ceea ce a fost inițial anunțat. Modelul care va ieși din fabrică va fi pe de-o parte diferit din punct de vedere al specificațiilor și pe de altă parte va fi vândut la un alt preț. Deși nu a fost confirmat de Musk, acesta sugerează că, cel mai probabil, mașina va fi mai scumpă, în toate variantele în care va fi disponibilă. Modificarea specificațiilor ar putea avea legătură cu faptul că dimensiunile acesteia ar putea fi reduse, în timp ce anumite aspecte precum folosirea de ecrane în loc de oglinzi, ar putea fi modificate sau eliminate complet, în favoarea unor soluții mai tradiționale, așa cum am văzut pe prototipuri recente ale mașinii.

Se pare însă că echipamentul necesar pentru producția Cybertruck a început să fie instalat în fabricile companiei, iar majoritatea unităților sunt așteptate să fie produse în fabrica Tesla din Texas.

Deși la momentul anunțului original, Cybertruck era printre singurele mașini de tip pick-up cu motor electric, între timp, mai multe brand-uri concurente au reușit să aducă pe piață modele concurente, unele fiind chiar mai performante decât promitea Tesla din anumite puncte de vedere. Ford a lansat F-150 Lightning, General Motors a venit cu Hummer EV pe piață, Rivian a lansat R1T, iar alte brand-uri cu renume abia intră în această zonă, Chevrolet și Dodge anunțând modele electrice ale pick-up-urilor proprii.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult