Dispozitiv care poate controla de la distanţă autoturisme, construit cu numai 20 dolari

Dispozitiv care poate controla de la distanţă autoturisme, construit cu numai 20 dolari

Doi experţi în securitate spanioli, pe nume Javier Vazquez-Vidal şi Alberto Garcia Illera, au reuşit cu numai 20 dolari să construiască un dispozitiv care poate accesa de la distanţă computerul instalat pe majoritatea autoturismelor moderne, comandând acţionarea frânei din mers, deschiderea geamurilor şi alte funcţii controlate electronic.

Dispozitiv care poate controla de la distanţă autoturisme, construit cu numai 20 dolari.

Dispozitivul încropit din componente ce pot fi găsite cu uşurinţă în magazine de electronice poate fi instalat pe aproape orice autoturism în numai 5 minute, facilitând stabilirea unei conexiuni wireless directă către computerul de bord. Aflaţi pe marginea drumului sau în alt autoturism din trafic, atacatorii pot altera parametrii de funcţionare ai motorului, deschide/inchide farurile şi geamurile electrice, activa frânele de la distanţă şi alte sisteme controlate electronic. Repertoriul de funcţii care pot fi controlate în acest mod diferă de la un autoturism la altul, fiind avantajate modelele de maşini ieftine şi cele vechi, în detrimentul autoturismelor de lux, mai sofisticate.

Cei doi plănuiesc susţinerea unei demonstraţii practice la conferinţa Black Hat Asia de anul acesta, însă  promit că nu vor divulga toate secretele dispozitivului pentru împiedica folosirea invenţiei în scop rău intenţionat. În speranţa că vor reuşi să atragă atenţia producătorilor auto cu privire la riscurile de securitate prezentate de interfaţa Controller Area Network exploatată cu ajutorul dispozitivului artizanal, cercetătorii au promis că vor demonstra şi un kit prevăzut cu modem radio GSM, care teoretic permite controlarea autovehiculelor de oriunde.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult