După 30 de ani, doi frați s-au întors la Cernobîl și au găsit un vechi „prieten”, care îi aștepta

04.01.2021
După 30 de ani, doi frați s-au întors la Cernobîl și au găsit un vechi „prieten”, care îi aștepta

O imagine cu doi frați care s-au întors la Cernobîl după 30 de ani de la dezastrul nuclear a devenit din nou populară pe rețelele de socializare.

În imagine, publicată recent pe platforma Imgur, apar doi frați din Ucraina. Aceștia au avut parte de o surpriză plăcută în orașul copilăriei, Prîpeat. Au dat peste vechea lor mașinuță pentru copii cu pedale.

Deși a trecut atât de mult timp, micul vehicul s-a păstrat. Îi lipsesc, însă, parbrizul și roțile.

Evacuarea orașului Prîpeat, care avea o populație de aproximativ 50.000 de locuitori, a fost rapidă și a fost realizată cu ajutorul armatei. Mulți oameni au plecat doar cu ce aveau la ei, fără bani, acte sau haine de schimb.

Majoritatea nu s-au mai întors niciodată în orașul aflat în zona de excludere Cernobîl. Mulți nu au mai putut să se întoarcă din cauza problemelor de sănătate cauzate de nivelul de radiații mare la care au fost expuși.

Astăzi există mașini pentru copii care costă cât o Tesla

Între timp, mașinile pentru copii au evoluat mult. Bugatti a dezvoltat, în parteneriat cu compania londoneză Little Car Company, o mașină pentru copii în ediție limitată de 500 de unități.

Vehiculul electric costă, în varianta de bază, 35.000 de dolari, cam cât un automobil Tesla Model 3.

Cei care nu își permit un model Bugatti pot opta pentru o „Tesla”. Radio Flyer, o companie producătoare de vehicule și jucării pentru copii, a încheiat un parteneriat cu compania auto și produce o versiune mini a SUV-ului Model Y. Acest vehicul costă 100 de dolari.

Sursa: Imgur

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult
Recomandare video