Elon Musk: mașinile Tesla ar putea să ruleze jocuri de PC de pe Steam

23.02.2022
Elon Musk: mașinile Tesla ar putea să ruleze jocuri de PC de pe Steam

Mașinile Tesla nu de diferențiază de alte modele electrice din piață doar prin capabilități tehnice referitoare la capabilitatea mașinii să te ducă din punctul A în punctul B în siguranță sau confort. Acestea au și tot felul de funcții speciale, pe care alți producători nu le integrează, precum posibilitatea de a rula jocuri video pe ecranul central prin Tesla Arcade. Se pare însă că Elon Musk nu dorește să se oprească doar la câteva jocuri mai mici, ci vrea ca acestea să devină adevărate PC-uri de gaming, cu posibilitatea de a rula Steam și jocurile de pe celebrul magazin digital.

Mașinile Tesla vor deveni adevărate PC-uri de gaming

În viziunea lui Elon Musk, pentru că viitorul mașinilor Tesla este autonom, acestea urmând să se conducă singure în viitor, capabilitățile de entertainment vor deveni foarte importante. Deja poți vedea filme pe Netflix sau asculta muzică prin streaming de pe internet, iar mașina poate rula și anumite jocuri mai simple, dar scopul final este să poți rula în mașină tot ce ai putea să rulezi pe o consolă de gaming sau un PC.

Astfel, tweet-ul CEO-ului care spune că Tesla lucrează la implementarea jocurilor de pe Steam pe mașinile Tesla, nu este tocmai o surpriză:

„Lucrăm la capabilitatea generală de a rula jocuri de pe Steam pe Tesla, față de titluri specifice. Primul caz este ceea ce ne dorim pe termen lung.”, a declarat Musk.

Deja Tesla anunțase că dorește să porteze jocul The Witcher 3 pe mașinile echipate cu noul sistem de infotainment, încă de la lansarea noilor versiuni de Model S și X cu manșă. Acum, Musk vorbește despre portarea Cyberpunk 2077, un alt joc de la CD Projekt RED pe mașini.

Hardware-ul mașinilor este comparabil în performanță cu un PlayStation 5

De altfel, noile mașini au și capabilitățile tehnice de a rula aceste jocuri. Model S și X beneficiază de un sistem de infotainment care rulează pe un hardware foarte similar cu ceea ce găsim în consolele Xbox Series X și PlayStation 5. Este vorba de un sistem bazat pe CPU și GPU AMD, cu nuclee Zen 2 și 10 teraflops de performanță de procesare grafică.

Rularea Steam pe aceste mașini ar implica însă eforturi din partea Valve, dezvoltatorul platformei de distribuție digitală. Compania livrează Steam pe Windows, Linux și macOS, dar și sub forma SteamOS, un sistem de operare proprietar, bazat pe Linux. O versiune pentru mașinile Tesla ar trebui probabil să ruleze sub unul dintre aceste sisteme de operare, pentru a asigura și compatibilitate cu jocurile de pe platformă.

sursa: Elektrek

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult