Elon Musk oferă un nou termen pentru lansarea Cybertruck la inaugurarea Texas Gigafactory

08.04.2022
Elon Musk oferă un nou termen pentru lansarea Cybertruck la inaugurarea Texas Gigafactory

Cybertruck, primul pick-up electric de la Tesla a fost anunțat oficial în urmă cu aproape trei ani, în 2019, și a devenit în scurt timp o adevărată „memă” pe internet. Mașina cu design ciudat urma să ajungă pe piață în 2021, însă dificultățile în producție au dus la multiple amânări. La lansarea Texas Gigafactory, Elon Musk, CEO-ul Tesla, a dat un nou termen pentru Cybertruck și a promis și alte produse noi.

Cybertruck va fi lansat la 4 ani de la anunțul inițial

Se pare că nici 2022 nu va fi anul norocos pentru cei care se așteptau să poată conduce un Cybertruck pe străzi. Elon Musk spune că abia în 2023 Tesla va lansa mult așteptatul pick up truck electric, care, deși a fost unul dintre primele modele de acest gen anunțate oficial, va fi unul dintre ultimele care ajunge pe piață. F150 Lightning de la Ford, Rivian 1T și Hummer EV vor fi deja disponibile la momentul lansării Cybertruck.

Musk spune că Gigafactory Texas va fi cea mai mare fabrică de mașini de până acum, iar anul 2022 va fi cel în care producția Tesla va crește semnificativ în toată lumea. Aici vor fi produse și mașinile Cybertruck.

Modelul pick-up pe care Musk l-a prezentat în Texas vine însă cu anumite diferențe față de modelul original prezentat în 2019. Cea mai evidentă este însă absența mânerelor pentru uși. Se pare că mașina va putea detecta automat când șoferul sau pasagerii se apropie și poate debloca ușile pentru aceștia. Această funcție este similară cu cea de pe noile Tesla Model S și X, care nu mai au schimbător de viteze, mașina putând intui direcția de mers în care șoferul dorește să se deplaseze. Există însă și control manual, dar numai de pe touchscreen-ul mașinii.

2023 va fi anul noilor produse Tesla

Anul viitor, pe lângă Cybertruck, Tesla plănuiește să lanseze și Tesla Semi, camionul electric al companiei, care va fi folosit pentru transport de marfă, cât și robotul Optimus, cel care va fi folosit în fabrici pentru a prelua din munca angajaților umani pentru sarcini plictisitoare. Încă nu avem un termen pentru noul Tesla Roadster, mașina sport pe care compania a dezvăluit-o alături de Cybertruck.

Mașinile Tesla se vor baza din ce în ce mai mult pe funcții automate și AI. Capabilitățile Full Self-Driving, disponibile deja în beta de ceva vreme, vor ajunge în 2022 pe mașinile mai multor utilizatori care au plătit pentru acces. Practic, Tesla va extinde testarea beta în SUA. Dezvoltarea acestor capabilități este importantă pentru companie, întrucât își dorește să lanseze și o mașină „robotaxi”, fără șofer, pentru servicii de transport.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult