Elon Musk pregăteşte prezentarea primului său camion: Tesla Semi

Elon Musk pregăteşte prezentarea primului său camion: Tesla Semi

Compania Tesla a produs până în prezent doar patru modele de maşini electrice, fiecare fiind dedicată unui anume segment de piaţă. Avem Roadster pentru fanii maşinilor sport, Tesla Model S, un model premium, ca alternativă la limuzinele BMW sau Audi,  Tesla Model X pentru fanii SUV-urilor şi Tesla Model 3, prima maşină „mainstream” a sa. Următorul pas nu este o maşină mică de oraş, cum s-ar aştepta mulţi, ci un vehicul mult mai mare: un camion de mare tonaj, complet electric: Tesla Semi.

Elon Musk a vorbit despre planurile Tesla de a dezvolta un camion încă de anul trecut, însă abia acum aceste planuri devin realitate. Acesta a anunţat pe contul său de Twitter că primul camion Tesla va fi prezentat şi demonstrat în funcţiune pe data de 26 octombrie, evenimentul urmând a fi organizat în oraşul Hawthorne din statul California.

Conform declaraţiilor lui Musk din trecut, Tesla Semi va duce la reducerea costurilor de transport pentru companii (electricitatea fiind mult mai ieftină decât combustibilul fosil), în timp ce siguranţa va fi îmbunătăţită, iar experienţa de condus va fi mult mai „distractivă”. Cel mai probabil, Tesla Semi va fi încă un vehicul echipat cu sistemul de funcţionare autonomă pe care l-am întâlnit în trecut pe modelele Tesla S, X şi 3, însă cel mai probabil acesta va fi dotare standard, nu o opţiune separată.

Alte detalii despre Tesla Semi nu sunt cunoscute în acest moment, însă producţia lui Model 3 pare să fi afectat planurile iniţiale pentru camion. Musk spera anul trecut să poată prezenta Semi în luna septembrie a anului curent, evenimentul de prezentare fiind mutat spre sfârşitul lunii octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult