Elon Musk scumpește din nou prețul opțiunii Full Self-Driving pe mașinile Tesla

10.01.2022
Elon Musk scumpește din nou prețul opțiunii Full Self-Driving pe mașinile Tesla

Printre puținele opțiuni extra pe mașinile Tesla se regăsește Full Self-Driving, o opțiune scumpă, care promite că în viitor, mașina pe care o cumperi acum, va putea să conducă singură. Prețul inițial al acestei opțiuni era de 7.000 de dolari, însă în timp, aceasta a crescut semnificativ. După o scumpire la 10.000 de dolari în 2020, Elon Musk anunță că prețul va mai crește cu încă 2.000 de dolari, până la un preț final de 12.000. De asemenea, CEO-ul Tesla spune că prețul va tot crește în perioada dinaintea lansării finale.

Prețul opțiunii Full Self-Driving va tot crește până la lansarea finală

În prezent, aproximativ 11% dintre cei care cumpără o mașină Tesla plătesc în avans pentru opțiunea Full Self-Driving. Aceasta nu este foarte populară printre șoferi, întrucât nu este încă disponibilă în versiune finală. Doar o mică parte dintre șoferii de Tesla au primit acces la o versiune beta, care în continuare întâmpină anumite probleme. Testele publice au și scopul de a colecta date reale de la șoferi pentru a îmbunătăți algoritmul variantei finale.

Elon Musk a anunțat printr-un tweet că prețul opțiunii Full Self-Driving va crește de la 12.000 de dolari pe 17 ianuarie, însă creșterea de preț va fi valabilă doar în SUA. Nu este însă clar câte de aproape suntem de lansarea versiunii finale, întrucât Musk spune că prețul va tot crește. Totuși, este greu de crezut că mulți dintre posibilii clienți vor plăti aproape jumătate din costul unui Model 3 de bază pentru funcția Self-Driving, dacă prețul va crește mult mai mult.

De altfel, politicienii americani cer o investigație a companiei Tesla, pentru supraevaluarea capabilităților vehiculelor companiei. În trecut, autoritățile germane au pus Tesla sub investigare pentru denumirea funcțiilor de condus asistat „Autopilot”, care sugerează că mașina se conduce singură cu acestea active.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult