Fabrica Tesla din Germania a rămas fără apă curentă pentru că nu și-a plătit facturile

16.10.2020
Fabrica Tesla din Germania a rămas fără apă curentă pentru că nu și-a plătit facturile

Tesla se află într-o poziție destul de inconfortabilă în acest moment. Compania are probleme cu firma de utilități care furnizează apă către fabrica sa din Germania, de lângă Berlin. Se pare că din cauză că nu și-a plătit facturile la timp, compania Wasserverband Strausberg-Erkner (WSE) a fost nevoită să taie accesul fabricii la apă curentă până când nu își plătește datoriile. În acest moment, fabrica este debranșată de la rețeaua de apă.

Fabrica Tesla are facturi restante la furnizorul de apă

Conform purtătorului de cuvânt al WSE, Tesla a primit mai multe notificări și chiar un termen limită de 14 zile pentru a plăti datoriile, însă această perioadă a expirat. În consecință, apa nu va mai fi furnizată, dacă nu este plătită:

„Data scadentă a celor 14 zile a expirat. Nu putem trata Tesla diferit de ceilalți clienți ai noștri.”, a declarat Sandra Ponesky, purtătoarea de cuvânt a companiei.

Tot Ponesky a spus că dacă Tesla își achită facturile, apa va fi furnizată imediat, însă nu a specificat suma pe care producătorul american de mașini o datorează companiei.

Fabrica din Grunheide este primul Gigafactory Tesla din Europa și este încă în construcție, dar lucrările ar putea fi terminate în curând. De altfel, Tesla speră să angajeze aici 12.000 de angajați, cu capacitate de producție de 500.000 de vehicule electrice pe an. Producția ar putea începe chiar vara viitoare.

Se pare că neplata facturilor de utilități nu sunt singurele probleme cu care Tesla se confruntă în Germania. Momentan, fabrica sa nu are un permis de mediu din partea autorităților din statul Brandenburg. Construcția de până acum a fost realizată pe baza unui permis preliminar. Aparent, fabrica se află în apropierea unei surse de apă potabilă, iar locatarii din împrejurimi sunt îngrijorați că fabrica Tesla ar putea să contamineze această rezervă.

sursa: Deutsche Welle

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult