Fiat Chrysler oferă câte 1.500 de dolari celor care găsesc vulnerabilităţi în software-ul maşinilor

Fiat Chrysler oferă câte 1.500 de dolari celor care găsesc vulnerabilităţi în software-ul maşinilor

Fiat Chrysler oferă până la 1.500 de dolari oricărei persoane care găseşte probleme şi vulnerabilităţi în software-ul maşinilor, într-un program menit să crească siguranţa cibernetică.

Divizia de siguranţă a Fiat lucrează cu Bugcrowd, care foloseşte o reţea de 32.000 de cercetători în jurul lumii. Cei care vor identifica probleme de siguranţă ale maşinii vor primi între 150 şi 1.500 de dolari, în funcţie de nivelul de vulnerabilitate identificat şi de gravitatea problemelor.

Fiat Chrysler este primul producător major care să ofere un program de recompense. Vulnerabilitatea legată de maşinile conectate a fost descoperită anul trecut, când hackerii au preluat controlul unui Jeep. După incident, Fiat Chrysler a rechemeat 1,4 milioane de maşini echipate cu radiouri vulnerabile atacurilor, un punct de referinţă pentru industrie.
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult