Ford deschide un vendomat de maşini în China

26.03.2018
Ford deschide un vendomat de maşini în China

Ne-am obişnuit să cumpărăm cafea, cipsuri sau sandvişuri de la vendomate, însă în China a apărut primul astfel de aparat care vinde maşini. Noul Super Test-Drive Center este rezultatul unui parteneriat între Ford şi Alibaba, oferind clienţilor posibilitatea de a testa maşini sau chiar de a le cumpăra fără să interacţioneze cu un dealer autorizat. Totul este procesat prin intermediul unei aplicaţii, iar maşinile sunt stocate în vendomat folosind o tehnologie mai veche: parcarea automată.

Super Test-Drive Center-ul este o simplă parcare automată controlată printr-un sistem proprietar conectat la internet. Toate maşinile stocate în „vendomat” sunt afişate în aplicaţia pentru dispozitive mobile, iar utilizatorii pot alege modelul pe care doresc să îl testeze sau să îl cumpere. Maşina dorită este apoi selectată şi adusă la parterul centrului de testare, iar utilizatorul poate apoi să plece cu maşina.

Toată infrastructura online este bazată pe tehnologia Alibaba, aceasta putând fi folosită de către Ford pentru a selecta clienţi către care să promoveze această iniţiativă, putând în funcţie de activitatea pe serviciile Alibaba să ofere şi diverse discount-uri preferenţiale. Momentan există un singur astfel de centru automat pentru maşini Ford în China, în oraşuil Guangzhou şi este rezultatul unui parteneriat încheiat în urmă cu mai bine de doi ani.

Probabil că cei mai mulţi utilizatori ai sistemului Super Test-Drive Center nu vor cumpăra maşini prin intermediul acestuia, însă Ford şi Alibaba pot folosi sistemul în scop publicitar, lucru care ar putea duce la vânzări prin metoda clasică, la un dealer autorizat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult