Foxconn ar vrea să devină Ford-ul chinezesc pe segmentul EV, lansând Model C, E și T

18.10.2021
Foxconn ar vrea să devină Ford-ul chinezesc pe segmentul EV, lansând Model C, E și T

Foxconn, partenerul Apple din China, dezvăluie primele sale modele de autoturisme: Model C, E și T, toate având propulsie electrică și tehnologi avansate din domeniul smart computing.

Cu ocazia propriului eveniment HHTD21, Foxconn confirmă ambițiile de expansiune pe segmentul EV dezvăluit nu mai puțin de trei prototipuri EV ultra-sofisticate: Sedan-ul de lux Model E, SUV-ul Model C și un autobuz pentru transport de pasageri, numit Model T.

Construite cu scop demonstrativ, cele trei prototipuri au menirea de afișa progresele făcute de gigantul chinez pe segmentul tehnologiilor hardware și software din domeniul EV. Mai departe, brandurile EV interesate ar putea folosi kit-urile prezentate ca și design de referință pentru a personaliza și fabrica propriile modele de mașini electrice, conform cerințelor proprii, profitând de prețurile competitive și capacitatea uriașă de producție disponibilă la fabricile Foxconn.

Foxconn Model C, SUV cu propulsie electrică, ar urma să fie disponibil cumpărătorilor din Taiwan până cel târziu anul 2023. Modelul promite un timp de accelerație 0-100 Km/h de 3.8 secunde și ar urma să coste nu mai mult de 35700 dolari.

Foxconn EV

Foxconn Model E, sedan de lux, este proiectat în colaborare cu brandul italian Pininfarina. Acesta va avea o motorizare de 750 cai putere și timp de accelerație 0-100 Km/h de 2.8 secunde. Cel mai important, autonomia promisă este de 750 Km, comparabil unui autoturism convențional pe benzină.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult