General Motors pregătește un Humvee electric pentru armată, pe structura Hummer EV

12.11.2021
General Motors pregătește un Humvee electric pentru armată, pe structura Hummer EV

Mașinile Hummer, variantele „civile” ale Humvee-urilor de armată, erau cunoscute în trecut pentru consumul enorm de combustibil, însă noul Hummer EV oferă toate avantajele variantelor anterioare, plus confort de top, folosind motoare electrice, care nu poluează. General Motors consideră că acesta ar trebui să fie viitorul mașinilor de acest gen, anunțând că lucrează la un prototip pentru armata americană, bazat pe baza Hummer EV.

Hummer EV devine baza pentru un model militar „eLRV”, un soi de Humvee electric

Cumva, acest anunț închide cercul între Hummer și Humvee. În timp ce Hummer-ul original folosea scheletul unei mașini militare, noul „electric Light Reconnaissance Vehicle”, sau eLRV, practic un „Humvee electric”, va folosi scheletul lui Hummer EV. Acesta va fi construit pe același șasiu și motoare electrice și va beneficia de o baterie „Ultium”, de capacitate foarte mare. Ce nu promite General Motors însă este design-ul. În timp ce Hummer EV are un design modern, care amintește prin dimensiuni și liniile drepte de varianta originală, modelul eLRV ar putea să arate complet diferit.

Având în vedere că armata americană este una dintre cele mai mari surse de poluare din lume, poluând mai mult decât 140 dintre țările lumii, faptul că se dezvoltă deja mașini electrice pentru aceasta ar putea fi o veste bună. Alături de eLRV, bazat pe Hummer EV, General Motors a mai primit un contract de 214 milioane de dolari pentru realizarea unei mașini ușoare de infanterie bazată pe piese de la Chevrolet Bolt EV.

Totuși, acest eLRV nu va fi obligatoriu un înlocuitor complet pentru mașinile de tip Humvee ale armatei. Asta pentru că mașinile electrice necesită încărcare la viteză mare, iar infrastructura necesară pentru încărcare în zonele de activitate nu există. Kathleen Hicks, secretar în departamentul apărării american, a declarat că integrarea vehiculelor electrice în flota forțelor armate va fi o provocare, însă „elecrificarea flotei non-tactice este logică”.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult