Go4News: Volvo va produce exclusiv vehicule cu propulsie hibridă sau electrică

Autori: Aurelian Mihai, Cătălin Niţu 05.07.2017

Volvo anunţă planuri pentru renunţarea treptată la folosirea motoarelor cu combustie internă începând cu anul 2019, oferta de autovehicule urmând să cuprindă după această dată doar modele cu propulsie hibridă sau exclusiv electrică.

Astfel, Volvo se angajează să lanseze trei noi modele de vehicule electrice în perioada 2019 – 2021 şi alte două modele electrice cu performanţe ridicate, folosind brandul Polestar. Toate modelele hibride suportă noul standard de alimentare pe ciruit de 48 volţi şi vor folosi combinat propulsie electrică + combustie internă (benzină sau motorină).

Decizia anunţată de CEO-ul Håkan Samuelsson pune capăt erei propulsiei asigurată exclusiv cu motoare termice. Compania fixează şi o ţintă îndrăzneaţă –  vânzarea a cel puţin 1 milion de vehicule cu propulsie electrică până în anul 2025.

Între timp, Volvo a anunţat şi planul de a fi primul producător auto care să facă din sistemul de operare Android centrul de comandă pentru următoarea generaţie de autovehicule. Fără legătură cu platforma Android Auto, încorporarea Android în computerul de bord al autoturismelor deschide opţiuni pentru folosirea de aplicaţii şi accesul la internet spre a extinde funcţiile disponibile la bord.

Tags: