Google angajează pasageri pentru flota de autoturisme fără şofer

13.05.2016
Google angajează pasageri pentru flota de autoturisme fără şofer

Doritorii sunt plătiţi cu 20 dolari pentru fiecare oră petrecută în trafic la bordul vehiculelor autonome Google Car.

Job-ul cu program de 6-8 ore pe zi presupune însă ceva mai mult decât statul pe scaun şi admirarea peisajelor din statul american Arizona, participanţii având sarcina de a urmări comportamentul vehiculului în trafic şi raporta incidentele apărute în limbaj scris şi verbal folosind descrieri cât mai concise, trimite rapoarte zilnice şi documenta orice test sau procedură desfăşurată.

În ultimă instanţă, persoana aflată pe scaunul din faţă trebuie să intervină dacă sistemul computerizat comite greşeli de natură să pună în pericol siguranţa altor participanţi la trafic sau pietoni, preluând imediat controlul vehiculului.

Având în vedere cerinţele jobului, sunt admise doar persoanele cu studii superioare, care demonstrează abilităţi superioare pentru comunicare. Cei selectaţi pentru angajare vor străbate străzile oraşelor la bordul unui autoturism Lexus special adaptat de Google pentru funcţionarea în mod autonom.

Vezi şi Google Destinations: plănuieşte-ţi următoarea vacanţă din motorul de căutare

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult