Google deţine propria companie auto, specializată în producţia de vehicule controlate de calculator

05.08.2015
Google deţine propria companie auto, specializată în producţia de vehicule controlate de calculator

Înfiinţată în anul 2011, Google Auto LLC este o companie subsidiară prin care Google derulează toate activităţile legate de fabricarea autoturismelor fără şofer, inclusiv cele implicate în accidente de circulaţie intens mediatizate în ultima perioadă.

Potrivit documentelor ajunse în posesia publicaţiei The Gurdian, subsidiara Google Auto LLC ar avea rolul de paravan pentru Google, protejând activele companiei în eventualitatea declanşării unor acţiuni în justiţie, în urma accidentelor produse de cele 23 vehicule autonome Lexus SUV produse şi înscrise în circulaţie folosind datele companiei mai sus menţionate. Astfel, din punct de vedere legal, subsidiara Google Auto LLC ar purta întreaga responsabilitate.

Aceleaşi documente mai dezvăluie şi câteva detalii interesante, vizând caracteristici de ordin tehnic ale vehiculelor Google Car. Mulţumită şasiului compact şi cu greutate nu foarte mare, vehiculele se pot descurca cu un motor electric de numai 20-30 Kw, cuplat exclusiv la roţile din spate folosind o transmisie simplificată. Spre comparaţie, motoarele echipate de Tesla Motors pe propriile autoturisme electrice pot dezvolta o putere de până la 300 Kw, pentru acceleraţie şi viteză mult superioare. În schimb, vehiculele Google cu viteză limitată la 40 Km/h sunt mai puţin costisitoare şi perfect adaptate pentru traficul urban, desfăşurat în general la viteze mici.

Google deţine propria companie auto, specializată în producţia de vehicule controlate de calculator

Având deja sute de mii de kilometrii parcurşi pe drumurile publice fără incidente majore, vehiculele Google fără şofer ar putea să înlocuiască taxi-urile tradiţionale în viitorul nu foarte îndepărtat. Încă la stadiu experimental, autoturismele fără şofer trebuie mai întâi să câştige încrederea autorităţilor, cât şi a viitorilor pasageri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult