Honda se retrage din Formula 1 pentru a se concentra pe mașini electrice

02.10.2020
Honda se retrage din Formula 1 pentru a se concentra pe mașini electrice

Reprezentanții producătorului auto Honda au anunțat că vor renunța la echipa de Formula 1. Motivul este unul cât se poate de uimitor, întrucât compania nu se retrage definitiv din curse de mașini, însă dorește să schimbe tipul curselor. În locul mașinilor de înaltă performanță pe combustibil fosil, Honda dorește să participe mai degrabă în competiții de vehicule electrice și cu fuel cell, tehnologii emergente în domeniul auto.

Honda nu va mai produce motoare pentru echipa Red Bull de Formula 1

În prezent, Honda dezvoltă alături de Scuderia AlphaTauri trenul de propulsie pentru mașinile echipei Red Bull Racing din Formula 1, un model hibrid, care deține în acest moment un venerabil loc 2 în clasamentul constructorilor. Mașinile Red Bull Racing au înregistrat deja două victorii în campionatul din 2020.

Decizia Honda se bazează pe faptul că industria auto trece printr-o tranziție care nu are loc decât o dată la 100 de ani și preferă să își concentreze bugetele de cercetare și dezvoltare în dezvoltarea de soluții electrice decât bazate pe combustibil fosil. De altfel, Honda promite să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

Compania va dezvolta în viitor doar motoare „verzi” precum motoare bazate pe fuel cells și motoare electrice. Totuși aceste tehnologii se vor întoarce cel mai probabil spre domeniul concursurilor auto în campionatul Formula E, conform celor mai recente zvonuri. Honda va lucra cu Red Bull Racing încă un an de acum înainte, până la finalul lui 2021.

De altfel, acest anunț vine odată cu lansarea Honda E, cea mai nouă mașină electrică a companiei, după o perioadă în care marca Honda a refuzat să investească în vehicule electrice și s-a concentrat pe motoare cu combustie internă și soluții hibride.,

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult