Hong Guang EV este cea mai bine vândută mașină electrică din lume, depășind Model 3 de la Tesla

21.03.2021
Hong Guang EV este cea mai bine vândută mașină electrică din lume, depășind Model 3 de la Tesla

Tesla nu este doar una dintre cele mai vechi companii de mașini electrice de pe piață, ci este și cea care reușește de cele mai multe ori să vândă cel mai mare volum de astfel de vehicule la nivel mondial. Tesla Model 3 este de obicei cea mai bine vândută mașină din lume, în ciuda faptului că mașinile sale nu sunt tocmai cele mai ieftine. O companie chineză a reușit în 2021 să depășească celebrul model al companiei americane cu o mașină electrică de mici dimensiuni, ieftină și practică pentru cei din orașe: Hong Guang Mini EV.

Prețul Hong Guang EV este de peste zece ori mai mic decât cel al Tesla Model 3

Micuța mașină Hong Guang Mini EV, este realizată în urma unui parteneriat între producătorul de stat SAIC Motor, Wuling Motors și General Motors și costă doar 28.800 yuan, echivalent cu 3.700 euro. Prețul și dimensiunile reduse par să fi contribuit la succesul acestui model, care a reușit în lunile ianuarie și februarie să fie cel mai bine vândut din lume din categoria mașinilor electrice.

Cu peste 36.000 de unități livrate în prima lună din 2021, Hong Guang Mini a depășit Tesla Model 3 cu aproape 15.000 de unități. Luna februarie a fost una cu vânzări mai mici pentru ambele mașini, modelul chinezesc fiind vândut în 20.000 de unități, în timp ce Tesla a livrat doar 13.700 de mașini Model 3.

La nivel tehnic, Hong Guang Mini EV este un vehicul mic, realizat special pentru orașe aglomerate. Acesta oferă o autonomie de 170 de kilometri la o încărcare completă, atinge o viteză maximă de 100 km/h și cântărește 664 kg. Dimensiunile sunt de 2,9 metri lungime, 1,49 metri lățime și 1,6 metri înălțime, cu o capacitate de două locuri pentru șofer și un pasager în față și alte două locuri în spate. Locurile din spate pot fi rabatate pentru a fi folosite ca spațiu de depozitare.

Modelul Hong Guang Mini Ev a fost lansat în vara anului trecut și este disponibil doar în China.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult