Hyundai confirmă că este în discuții cu Apple pentru dezvoltarea unei mașini electrice

08.01.2021
Hyundai confirmă că este în discuții cu Apple pentru dezvoltarea unei mașini electrice

Mașina Apple este un subiect despre care se discută de câțiva ani, însă acum avem primele indicii că există într-adevăr un astfel de proiect în cadrul companiei. Dacă faptul că au fost angajați specialiști din domeniu în cadrul companiei nu era de ajuns, acum producătorul sud coreean Hyundai confirmă că este în discuții cu gigantul american de tehnologie pentru posibilitatea unui parteneriat pentru o eventuală mașină electrică.

Apple lucrează de mult timp la o mașină electrică

Înainte să ne facem iluzii despre o lansare iminentă a unei mașini cu logo-ul Apple pe capotă, trebuie să luăm în considerare ceea ce știm momentan. CNBC citează un angajat Hyundai care a declarat:

„Înțelegem că Apple este în discuții cu mai mulți producători auto din lume, inclusiv cu Hyundai Motor. Întrucât discuțiile sunt într-un stadiu incipient, nimic nu a fost decis încă.”

Korea Economic Daily spune de asemenea că Apple a propus celor de la Hyundai un parteneriat pentru dezvoltarea unei mașini, cât și bateriilor necesare pentru alimentarea motoarelor electrice. Hyundai are deja experiență în dezvoltarea de mașini electrice, având deja la vânzare modele precum IONIQ și Kona.

Este însă interesantă abordarea Apple, care nu este tocmai caracteristică pentru alte game de produse. În general, Apple își dezvoltă propriile soluții hardware, uneori cu componente proprietare, alteori cu componente de la parteneri, în fabricile unor alți parteneri. Ceea ce pare să facă Apple în această situație este să angajeze un producător de mașini deja consacrat pentru a dezvolta hardware-ul după specificațiile cerute, peste care probabil Apple ar aplica stratul său de software pentru a-și mări ecosistemul de produse.

Hyundai ar putea fi un partener important pentru Apple

Totuși, strategia nu este tocmai greu de înțeles. Faptul că un producător atât de important precum Hyundai ar putea să dezvolte mașina Apple, ar asigura un lanț de service-uri deja disponibil la nivel global, cât și dealership-uri prin care să vândă mașinile. Una dintre provocările cu care Tesla încă se luptă la nivel mondial este chiar cea a service-urilor și a magazinelor de desfacere, fiind greu de deschis reprezentanțe proprii peste tot în lume, fără alți parteneri.

Totuși, conform Bloomberg, o mașină Apple nu este ceva ce va fi lansat în viitorul apropiat. Primul model este la cel puțin cinci ani distanță.

sursa: CNBC, Bloomberg, KED

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult