Iată cât va costa o mașină Tesla în Bitcoin atunci când compania va accepta plata în criptomonede

09.02.2021
Iată cât va costa o mașină Tesla în Bitcoin atunci când compania va accepta plata în criptomonede

Compania Tesla a anunțat de curând că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, iar CEO-ul Elon Musk spune că în curând ar putea accepta Bitcoin ca metodă de plată pentru mașinile sale electrice. Asta conferă o încredere ridicată în această criptomonedă, care oricum se bucura de o cotație imensă pe piață, la 33.000 de dolari pentru un Bitcoin. După acest anunț, prețul a crescut cu încă 10.000 de dolari, la un record istoric de peste 45.000 de dolari. Totuși, întrebarea acum este „cât ar putea costa o mașină Tesla dacă vei plăti în Bitcoin?”.

Tesla va accepta Bitcoin ca metodă de plată

Conform Decrypt, această strategie a companiei Tesla va duce la o creștere a vânzărilor de mașini. Mulți dintre cei care au intrat în domeniul criptomonedelor vor încerca începe să cumpere produse în schimbul acestora, pentru a ajuta la legitimizarea în opinia publică a acestei metode de plată. Atât timp cât există produse reale care pot fi cumpărate cu Bitcoin, acestea se vor vinde. Mulți oameni implicați în acest domeniu au ajuns multimilionari peste noapte, iar o tesla nu ar fi atât de scumpă în comparație cu averea pe care o dețin în monede virtuale.

De exemplu, Tesla a cumpărat această cantitate de Bitcoin în special pentru a putea accepta moneda virtuală drept metodă de plată. Iar mașinile Tesla ar putea varia în preț între 1 BTC și 3,33 BTC, în funcție de model.

Mașinile Tesla par „ieftine” atunci când prețul este exprimat în criptomonede

În prezent, cea mai ieftină mașină Tesla, Model 3 în varianta Standard Range Plus, costă 37.990 dolari înainte de aplicarea taxelor în SUA. Asta înseamnă că poți cumpăra o mașină Tesla cu 1 Bitcoin odată ce aplici tot ce ai de plătit (taxe, transportul mașinii, acte, etc.).

Apoi Avem Model Y, modelul mai „de medie” și primul SUV compact al companiei. La 59.999 dolari, acesta costă cam 1,5 BTC, într-o versiune cu tracțiune integrală. De altfel, opțiunea Full Self-Driving este 0,25 BTC. Suma pare mai mică atunci când este exprimată în Bitcoin, întrucât ea costă de fapt 10.000 dolari.

Cybertruck, mașina care încă nu s-a lansat, dar care urmează să intre în producție anul acesta, vostă în varianta de top 79.999 dolari, adică puțin peste 2 BTC. Totuși, cea mai scumpă mașină Tesla, un Model S în varianta Plaid+, este listată la 149.999 dolari, fără taxe. Asta ar însemna cam 3,13 BTC, dar odată ce aplici toate taxele, ajungi undeva în jurul a 3,33 BTC. Pentru a rezerva o mașină Tesla, nu trebuie decât să depui 1.000 de dolari, adică 0,025 BTC.

Desigur, la aceste tranzacții se aplică și taxele de tranzacție, care sunt aplicate automat pentru orice schimb de Bitcoin, cât și taxele în vigoare din fiecare țară referitoare la venituri din criptomonede.

sursa: Decrypt

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult