Kaufland dezvoltă o reţea publică de staţii de încărcare pentru maşini electrice care include şi A2

Kaufland dezvoltă o reţea publică de staţii de încărcare pentru maşini electrice care include şi A2

Kaufland lansează prima reţea publică de staţii de încărcare rapidă pentru maşini electrice din România, în parteneriat cu compania Renovatio, unităţile urmând să fie amplasate pe axa Arad-Constanţa, în parcările a nouă magazine Kaufland România şi pe autostrada A2.

Staţiile de alimentare Fast Charge vor fi accesibile gratuit utilizatorilor de vehicule electrice, fie ele 100% electrice sau hibride plug-in, a anunţat joi retailerul.

Citeşte şi: Tesla a înregistrat comenzi de 10 miliarde de dolari pentru noul Model 3

Noile staţii vor fi amplasate în parcările magazinelor Kaufland din Arad, Timişoara, Deva, Sebeş, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Bucureşti şi Constanţa, precum şi pe autostrada A2. Primul punct de încărcare din această reţea a fost instalat în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală.

Kaufland România a achiziţionat, cu această ocazie, o flotă de 18 maşini 100% electrice. Trei dintre aceste maşini vor fi donate ONG-urilor partenere, restul urmând să fie folosite de angajaţi. Staţiile de încărcare sunt amenajate de compania Renovatio.

Anul trecut, românii au achiziţionat 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, dublu faţă de numărul vehiculelor de acest tip vândute în 2014, iar în primele două luni ale acestui an, au fost înmatriculate 74 de automobile noi hibride şi electrice, cu 90% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut., se mai arată în comunicatul Kaufland.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult