Lamborghini Reventon: o mașină devenită gadget

11.09.2007
Lamborghini Reventon: o mașină devenită gadget

Zilele trecute mă gândeam la mașinile moderne, mai exact la cele super sport pentru care electronica reprezintă 50% din performanțele lor. Aceste vehicule de ce sunt mai apropiate oare: de origine lor (de mașini) sau de IT? Oricare ar fi răspunsul la această întrebare un lucru este cert: trebuie să prezint Lamborghini Reventon pentru că în primul rând este un gadget, nu un automobil. Aceasta deoarece va fi produs în doar 20 de exemplare, fiind astfel mai mult o piesă de colecție decât un automobil și, așa cum au zis și cei de la ProMotor.ro, vor fi ținute mai mult prin garaje.

La baza automobilului stă modelul de top al Lamborghini, Murcielago LP640, dar unul dopat, care are acum cu 10 cai putere mai mult, adică 650CP. Dar, ceea ce scoate în evidență Reventon este design-ul care, mie cel puțin, îmi pare inspirat de avionul american de vânătoare F-117. O fi oare Reventon la fel de invizibil ca și ”stealth-ul” americanilor?

Dacă ai talpa fină și ști cum să-i dai drumul ambreiajului, poate atingi suta în 3.4 secunde. Reventon știe, acum trebuie să știi și tu. În rest, se plafonează pe la 340 km/h, valoare care îți este indicată pe un afișaj electronic, cum o făcea pe vremuri K.I.T.T.

Dacă vrei să fii încojurat de piele Alcantara, de inserții de aluminiu și de fibră de carbon din abundeță, și nu ai ce face cu 1 milion de dolari, vezi dacă nu s-au dat deja cele 20 de exemplare.

Lamborghini Reventon

Lamborghini Reventon

Lamborghini Reventon

Lamborghini Reventon

Urmărește Go4IT.ro pe Google News