Lucid Air, concurentul Tesla Model S, chemat în service pentru oprirea subită a motoarelor electrice în trafic

28.03.2023
Lucid Air, concurentul Tesla Model S, chemat în service pentru oprirea subită a motoarelor electrice în trafic

Producătorul de mașini electrice Lucid este unul dintre puținii din piață care pot spune că au o alternativă reală la modelele Tesla. Nu doar că mașinile sale arată foarte bine, și sunt performante sau chiar mai performante decât cele de la Tesla, dar au și autonomie la fel de bună sau chiar mai bună, ceva ce mulți concurenți încă nu pot oferi. Se pare însă că și Lucid are probleme similare cu Tesla, sute de mașini vândute anul trecut și anul acesta fiind chemate în service pentru o problemă care duce la oprirea subită a motoarelor electrice.

Lucid Air este o alternativă la Tesla, dar nu este ferită de probleme

Autoritățile americane au realizat un raport prin care somează Lucid să cheme în service mașinile Air la care s-a identificat această problemă. Se pare că doar 637 dintre mașinile vândute în total de companie anul trecut și în cursul anului 2023 sunt afectate, adică aproximativ 6% din total. Lucid trebuie să cheme aceste mașini în service și să repare problema pe gratis, întrucât s-a dovedit că este un defect de fabricație.

Compania spune că a detectat prin analiza datelor pe care mașinile le-au trimis înapoi atunci când s-au actualizat că 273 de mașini sunt echipate cu componenta cu probleme, în timp ce alte 336 de vehicule nu au realizat până acum niciun update, iar acelea vor fi chemate în service pentru verificare. În cazul în care au componenta cu probleme, aceasta va fi înlocuită.

Problema pare să fie un comutator numit „contractor”. Acesta este folosit pentru a închide un circuit atunci când mașina pornește pentru a transfera energie către și de la motoarele electrice. Atunci când mașina se oprește, circuitul este din nou deschis de acest contractor. Se pare că o serie de contractoare produse de Snsata Technologies, furnizate către Lucid în perioada aceea, au fost livrate cu defect. Cele două companii au colaborat pentru a identifica și rezolva problema.

Defectul la aceste mașini se manifesta prin oprirea motoarelor electrice în timpul mersului, ceva ce poate fi foarte periculos, mai ales pe autostradă, unde s-ar putea crea un carambol. Un accident de acest gen s-a petrecut recent din cauza unei mașini Tesla, care a frânat cât timp era pe Autopilot și a creat un accident în lanț în care au fost implicate mai multe mașini.

sursa: SlashGear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult