Mașinile BMW vor rula din 2023 Android Automotive nativ, fără un smartphone

01.07.2022
Mașinile BMW vor rula din 2023 Android Automotive nativ, fără un smartphone

BMW nu a avut dintotdeauna o relație foarte bună cu Google, oferind pentru multă vreme doar suport pentru CarPlay de la Apple în mașinile sale. În ultimii câțiva ani însă, compania a trecut de la exclusivitate Apple la parteneriat cu Google pentru Android Auto și, în curând, va face trecerea la sistemul de operare Android Automotive, care va rula nativ pe sistemele mașinilor sale. Nu este clar însă dacă acestea vor mai fi compatibile cu CarPlay după adopția software-ului de la Google.

Mașinile BMW vor folosi software-ul Android Automotive de la Google, în locul Linux

Reprezentanții BMW au confirmat că începând din 2023, anumite modele de mașini din portofoliul său vor trece de la sistemul de infotainment pe care îl folosesc în prezent, bazat pe Linux și mult software proprietar, la un sistem bazat pe sistemul Android Automotive de la Google. Acesta va integra servicii Google precum hărți, Assistant sau Play Store direct pe bordul mașinii, fără a fi necesară conectarea unui smartphone.

Nu știm încă pe care dintre noile mașini BMW vom găsi acest sistem de operare, însă, cel mai probabil, acelea vor fi din gama cea mai scumpă a companiei. De asemenea, interfața nu va fi obligatoriu cea de la Google, întrucât BMW va dori probabil să personalizeze anumite elemente de design, pentru a se potrivi mai bine cu interiorul mașinilor.

BMW nu este singurul producător de mașini care adoptă Android Automotive în ultimii ani. Volvo a fost primul partener Google pentru această platformă în urmă cu câțiva ani, iar de atunci alte companii precum Ford, General Motors și grupul Stellantis au adoptat de asemenea tehnologiile Google, dar nu obligatoriu cu toate serviciile sale. Stellantis, de exemplu folosește Alexa și TomTom în loc de Google Assistant și Maps, dar baza software-ului este Android.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult