Mașinile Tesla primesc acum un ecran mobil pe consola centrală. VIDEO

04.05.2022
Mașinile Tesla primesc acum un ecran mobil pe consola centrală. VIDEO

Spre diferență de alți producători, care o dată la câțiva ani anunță o variantă nouă, îmbunătățită a mașinilor sale, cu mici modificări tehnice și design nou la interior și/sau exterior, mașinile Tesla sunt într-o continuă evoluție. Compania a demonstrat că face „refresh-uri” de acest gen mult mai rar, dar preferă să îmbunătățească puțin câte puțin dotările mașinilor la nivel tehnic, funcțional sau cosmetic. Mașinile Model S și Model X, cele mai scumpe, au primit astfel un nou tip de ecran, care poate fi mișcat în funcție de preferințele utilizatorilor.

Tesla Model S și X primesc ecrane „motorizate” la bord

Larry Li, un client Tesla care a primit un nou Model S pe 29 aprilie, a publicat pe contul său de Twitter un clip în care demonstrează o echipare pe care nu se aștepta să o primească. Ecranul principal al mașinii, de pe consola centrală, are capabilitatea de a fi mișcat în trei poziții prestabilite. Folosind interfața touchscreen, poți orienta ecranul în direcția șoferului, îl poți lăsa în poziția standard (ca până acum), adică paralel cu bordul, sau îl poți orienta în direcția pasagerului din dreapta. Totul se face prin o apăsare de buton, iar ecranul se orientează singur, folosind motoare electrice.

Această capabilitate nu este pe lista de dotări a mașinii și nici nu a fost confirmată în prealabil de companie că ar fi disponibilă. Pur și simplu, toate mașinile Model S și Model X de acum înainte vor fi echipate cu acest nou tip de display mobil. Tesla anunțase însă anul trecut că urmează să ofere această capabilitate, însă nu a oferit un termen la momentul respectiv.

Se pare că o parte dintre componentele necesare acestui ecran mobil erau deja prezente pe mașinile livrate în ultimele câteva luni, însă acestea nu erau echipate cu motoarele necesare mișcării. Probabil că Tesla s-a confruntat cu probleme de aprovizionare cu componente la momentul respectiv, așa cum s-a confruntat și cu lipsa de cipuri necesare pentru instalarea mufelor USB pe mașinile Model 3 în urmă cu câteva luni. Nu este clar însă dacă Tesla va instala gratuit acest sistem de motoare pentru ecran pe mașinile livrate fără, sau dacă va oferi posibilitatea de upgrade contra cost pentru ele.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult