Mașinile Tesla „vorbesc” acum limba română. Toate modelele primesc update gratuit

29.07.2021
Mașinile Tesla „vorbesc” acum limba română. Toate modelele primesc update gratuit

Mașinile Tesla nu au ajuns oficial în România, primele livrări pe baza comenzilor deschise în urmă cu doar câteva săptămâni fiind programate pentru luna septembrie. Compania pare însă să se pregătească de această lansare cu o actualizare importantă pentru țara noastră: suportul pentru limba română în meniurile mașinilor brandului. Acest update este deja lansat și va ajunge pe mașinile care sunt deja pe străzi în următoarele zile. De altfel, mașinile care vor fi livrate în septembrie ar trebui să fie deja echipate cu noul software.

Mașinile Tesla au acum interfață în limba română

Tesla a anunțat că cel mai recent update pentru mașinile sale permite afișarea întregii interfețe de info-tainment în limba română. Compania a trimis deja și primul screenshot care afișează această schimbare, de pe ecranul unei mașini Tesla Model 3. Pentru cei care au deja o mașină Tesla, update-ul va necesita conectarea acesteia la o rețea Wi-Fi pentru instalare.

Mașinile Tesla sunt printre primele care au popularizat actualizările de software fără vizite la service, încă de la primul model Tesla Model S, din 2012. De altfel, Tesla Model 3, care s-a lansat în 2019 în Europa, a primit de-a lungul timpului noi funcții și chiar îmbunătățiri ale caracteristicilor de bază ale mașinii prin aceste actualizări de software precum:

  • Încălzirea bateriei în drumul spre încărcătoarele Supercharger (scade timpul de încărcare cu 25%)
  • Navigare cu Autopilot
  • Jocuri Tesla Arcade: Chess, Backgammon, Beach Buggy Racing 2, etc.
  • Tesla Theater: YouTube, Netflix, Twitch
  • Caraoke app
  • Modurile Sentry (cameră de supraveghere) și Dog (deschide geamurile și setează temperatura pentru momentele în care lași câinele în mașină)
  • Ridicarea vitezei maxime de la 250 la 261 km/h, Track Mode V2 (pentru modelul Performance

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult