Materialul neașteptat din care este realizată caroseria Aptera, mașina electrică cu autonomie de 1.600 km

01.04.2021
Materialul neașteptat din care este realizată caroseria Aptera, mașina electrică cu autonomie de 1.600 km
Foto: Profimedia Images

Aptera este una dintre noile modele de mașini electrice care au luat piața prin surprindere. Asta deși are doar trei roți, un tip de vehicul multă vreme considerat a fi pentru excentrici.

Aptera poate atinge, în varianta de top, o autonomie maximă de 1.600 de km cu bateriile – pachetul de 100 kWh – încărcate complet. Mașina poate transporta doi pasageri și este prevăzută cu panouri solare.

Citește și: Aptera: A apărut o mașină electrică cu autonomie de 1.600 de km, potrivit producătorului

Recent, am aflat un alt detaliu interesant despre vehiculul pentru care producătorul a primit deja aproape 10.000 de precomenzi. Caroseria este realizată dintr-un material bazat pe cânepă. Acesta le-a permis designerilor să păstreze o greutate scăzută, pentru a atinge autonomia impresionantă. Vehiculul are o greutate de aproximativ 800 de kg în versiunea de bază, cu pachet de baterii de 60 kWh.

De altfel, Aptera nu are nici ștergător de parbriz. Producătorul spune că nu este nevoie, datorită formei și a faptului că este tratat pentru ca insectele să nu se prindă de el.

Mașina are panouri solare, care pot pot furniza, într-o zi însorită, suficientă energie pentru ca Aptera să parcurgă 72 de km (Foto: Wikipedia)

Primii clienți își vor primi vehiculele Aptera la sfârșitul acestui an. Prețurile sunt cuprinse, în funcție de dotări, între 25.900 și 46.000 de dolari.

Până să înceapă livrările, Aptera dorește să îmbunătățească și mai mult aerodinamica mașinii. Totodată, compania va încerca să înlocuiască sticla geamurilor cu plexiglas. Firma a promis că va face acest lucru doar dacă găsește un material de acest fel care nu se îngălbenește în timp.

Sursa: Insideevs

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult