Mazda anunţă integrarea cu Android Auto şi CarPlay pe modelele noi de maşini, dar şi pe cele mai vechi

14.03.2017
Mazda anunţă integrarea cu Android Auto şi CarPlay pe modelele noi de maşini, dar şi pe cele mai vechi

După vestea că Renault va implementa suport pentru sistemul Android Auto în toate modelele din 2017, Mazda vine cu un anunţ similar. Compania japoneză susţine că va aduce în curând suport oficial atât pentru sistemul de conectivitate de la Google, cât şi pentru CarPlay, analogul acestuia de pe platforma iOS de la Apple. Spre diferenţă de Renault, reprezentanţii Mazda au confirmat faptul că suportul va fi adăugat şi pe o parte dintre maşinile deja lansate.

În ciuda faptului că nu a anunţat o dată de lansare pentru funcţionalitatea Android Auto şi CarPlay, Jacob Brown, purtător de cuvânt al companiei, sugerează că toate maşinile noi vor fi echipate cu acest sistem din fabrică. De asemenea, pentru cei care au deja maşini Mazda lansate în ultimii câţiva ani, acest sistem va putea fi implementat fie printr-un update software, fie prin adăugarea unor componente minore.

Condiţia pentru modelele deja lansate este să aibă instalată opţiunea Mazda Connect, care a apărut prima dată în 2014 şi se regăseşte pe multe dintre maşinile lansate între timp. Desigur, vestea că unele dintre ele vor necesita un „upgrade hardware minim” sugerează că pentru a primi acces la CarPlay şi Android Auto va exista măcar o taxă de instalare, dacă nu şi o taxă mai mare pentru cumpărarea componentelor noi.

Vestea bună este că maşinile încep să se conecteze din ce în ce mai mult la smartphone-uri, iar acest lucru nu poate decât să îi bucure pe şoferi. Sistemele de integrare cu acestea oferă acces direct la funcţiile telefonului direct prin consola maşinii, putând astfel prelua şi iniţia apeluri, reda conţinut multimedia şi folosi aplicaţiile de navigaţie precum Waze direct prin sistemul maşinii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult