Mercedes anunță debutul TikTok, Zoom și altor aplicații la bordul mașinilor sale din 2023

23.02.2023
Mercedes anunță debutul TikTok, Zoom și altor aplicații la bordul mașinilor sale din 2023

Mercedes-Benz a anunțat că începând din 2023, noul model E-Klasse va fi livrat cu aplicația TikTok preinstalată pe sistemul de infotainment MBUX. Astfel, Mercedes devine prima marcă de mașini care integrează TikTok la bord și probabil că va rămâne exclusiv pe mașinile sale o perioadă. Desigur, asta nu înseamnă că vei putea urmări TikTok în timp ce conduci, întrucât utilizarea acestor funcții este ilegală în majoritatea țărilor.

TikTok la volan, mai întâi doar pe „Merțan”

Conform Mercedes-Benz, noile mașini E-Klasse, care vor fi lansate în toamna anului 2023, vor fi livrate cu ceea ce compania numește un „superscreen”, adică un ecran care acoperă întregul bord, de la un capăt la celălalt. Aplicația TikTok va fi printre cele integrate pe acest ecran imens, însă va fi accesibilă exclusiv când mașina este parcată pe ecranele accesibile șoferului. Pe ecranul pasagerului, din dreapta, TikTok va putea rula, însă acel ecran este realizat în așa fel încât să nu poată fi văzut din poziția de condus de la volan, împiedicând astfel șoferul să vadă conținutul de pe TikTok.

Desigur, va exista un sistem de monitorizare care urmărește activitatea șoferului, în special direcția în care acesta se uită. În cazul în care mașina detectează că șoferul nu este atent, aceasta poate activa alerte, sau opri în siguranță mașina.

Citește și Tesla a lansat Steam pentru mașinile sale. Clienții pot să ruleze mii de jocuri la bordul mașinii

Clienții de Mercedes din China au o vârstă medie de sub 40 de ani

Pe lângă TikTok, Mercedes anunță integrarea și aplicațiilor precum Zoom și WebEx (videoconferințe de serviciu și în mașină, yay! ), jocuri precum Angry Birds și browser-ul Vivaldi pentru navigare pe internet. Mercedes promite inclusiv actualizări software OTA (over the air) prin care va adăuga noi funcții și aplicații. Există și un magazin de aplicații care va fi accesibil prin aplicația de mobil Mercedes, care va permite instalarea de noi aplicații în timp.

Mercedes-Benz E-Klasse | 2023:  Interieur // Mercedes-Benz E-Class | 2023: Interior

Se pare că TikTok a fost ales în special pentru piața din Asia, deși vine și pe mașinile din Vest. Conform CEO-ului Mercedes, mașinile companiei sunt foarte populare în China la public cu vârstă medie de sub 40 de ani:

„Este foarte relevant. Să nu uităm că vârsta medie a unui proprietar de S-Klasse în China este de aproximativ 40 de ani. Putem alege dintre toate aceste aplicații și le putem alege în funcție de regiune. Ne-am uitat la cele mai folosite în categoria muzică și filme și am început să alegem din acea listă.”

Se pare însă că MBUX va rămâne doar un pas intermediar pe mașinile Mercedes. Compania a anunțat că va dezvolta și MB.OS, un nou sistem de operare pentru mașini care va debuta pe modelele din toamna lui 2024.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult